Rëndësia e të qenit në kohë në punë


Kur paraqiteni në punë në kohë dhe jeni të zellshëm për pjesëmarrjen tuaj, ju rrisni shanset që mbikëqyrësi, menaxheri dhe bashkëpuntorët tuaj t’ju shikojnë si dikush që është i përkushtuar në punën dhe përgjegjësitë që i takojnë. Në shumë raste, tiparet si besueshmëria dhe qëndrueshmëria, janë të rëndësishme, pasi janë aftësi dhe kualifikime teknike. 

Arritja e vazhdueshme për të punuar në kohë tregon përkushtim dhe konsideratë për njerëzit me të cilët punoni dhe kompaninë që ju punëson. Përfitimet e të qenit të përpiktë përfshijnë aftësinë tuaj për të krijuar marrëdhënie pune pozitive dhe produktive me mbikëqyrësit dhe bashkëpunëtorët tuaj. Kjo gjithashtu do të thotë që të fitoni tipare që punëdhënësit vlerësojnë dhe që mund të kryeni detyrat e caktuara të punës tuaj brenda një kohe të caktuar.

Lexo: Shqipëri: Sfida e grave, nga numrat drejt tryezave vendim-marrëse

Përpikmëria rrit besimin tej ju
Të jesh një person i përpiktë rrit besueshmërinë tek ju. Në rastet kur lodheni shumë në punë dhe mund të mos shfaqni shumë interes për punën, punëdhënësi juaj aktual mund të mendojë se ju ose nuk jeni të interesuar për punën, ose nuk i konsideroni nevojat e personelit të kompanisë aq të rëndësishme. Sigurisht, ka raste kur vonesa është e pashmangshme, por nëse kjo bëhet e shpeshtë do të ndikojë në të ardhmen e karrierës suaj. Mbikëqyrësit dhe menaxherët do t’ju vlerësojnë më shumë nëse jeni të përpiktë dhe të pranishëm, sepse ata do t’ju konsiderojnë një punëtor të besueshëm.

Të jesh i përpiktë me orarin siguron marrëdhënie të mira në punë
Përfitimet e të qenit të përpiktë përfshijnë më shumë sesa marrjen e vlerësimeve të larta nga mbikëqyrësi juaj. Bashkëpunëtorët dhe anëtarët e ekipit do t’ju vlerësojnë gjithashtu. Edhe nëse nuk jeni pjesë e një ekipi ose grupi pune, ka të ngjarë që punonjësit e tjerë presin që të jeni në punë në kohë.

Lexo: Mimoza Hajdarmataj, gruaja që po fuqizon gratë

Përpikmëria mund të përmirësojë performancën tuaj të punës
Pavarësisht nëse jeni një punonjës me kohë të pjesshme ose me orar të plotë, nëse jeni vonë për të punuar, ju po zvogëloni sasinë e kohës që ju duhet për të përmbushur detyrat tuaja. Duke zvogëluar sasinë e kohës që duhet për të bërë punën tuaj, ju po rrisni shanset që të humbisni afate të rëndësishme thjesht sepse nuk jeni aty. Nëse ju mungojnë afatet dhe nuk mbaroni detyrat e caktuara, performanca juaj do të dobësohet dhe kjo do t’i bëjë të tjerët të mos kenë shumë konsideratë për ju.

Career Trend

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale