Refuzohen 42% e kërkesave për pagën minimale të personave fizikë


Drejtoria Përgjithshme e Tatimeve po jep informacion të vazhdueshëm për ecurinë e aplikimive dhe mbështetjes financiare për bizneset e vogla.

Të dhënat tregojnë se kanë aplikuar gati 87 mijë punonjës dhe mbi 49 mijë biznese.

Sipas këtyrë të dhënave janë verifikuar më pak se gjysma e punonjësve dhe kompanive, gati 36 mijë punonjës dhe 21 mijë sipërmarrje.

Pas verifikimeve rezulton se mbi 40% e aplikimeve të punonjësve janë refuzuar. Për përfitimin, Ministria e Shëndetësisë ka nxjerrë një listë përfituesish të bizneseve, të cilat janë detyruar të mbyllin aktivitetin nga vendimi qeverisë.

Mes sipërmarrëve të vegjël kanë nisur shqetësimet, kur kërkesa është refuzuar edhe pse, sipas tyre përmbushin kriteret.

Kryeministri ka bërë të ditur ndërkohë se me 15 Prill do të prezantojë një paketë më të zgjeruar mbështetjeje.

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale