Qualcomm prezanton modemin “5G” » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 26/10/2016

Qualcomm prezanton modemin “5G”

Share
nga Neada Muçaj
Tet 26, 2016

Qualcomm Inc. është një kompani Amerikane, ndërkombëtare e prodhimit të pajisjeve për telekomunikacion. Qualcomm njihet më së shumti për prodhimin e çipeve të telefonave dhe smartfonave. Selia kryesore e saj ndodhet në San Diego të Kalifornisë, dhe ka 224 qendra të tjera në të gjithë botën.

Qualcomm, kompania më e madhe prodhuese e çipeve për smartfona, ka prezantuar modemin e parë 5G.

Por problemi këtu qëndron se akoma nuk egzistojnë valët 5G, nëpërmjet të cilave mund të përdoret edhe modemi i ri.

BusinessMag raporton se i modemi ri quhet X50, dhe pritet të dalë në treg në fillim të 2017-s.

X50 do të funksiojë me etapat e para të zhvillimit të teknologjisë 5G, duke operuar në valën 28GHz milimetër, një shtrirje e re valësh që nuk është përdorur asnjëherë më parë. Shpejtësitë e shkarkimit të të arrijnë 5 gigabits për sekondë,” ka thënë Sherif Hanna, menaxheri teknik i marketingut të Qualcomm.

X50 është dizajnuar për pajisjet mobile dhe smartfonat, edhe pse më vonë mund të përdoret edhe për internetin në shtëpi.

Hanna pohon se emërtimi “5G” është paksa i tejzgjatur, dhe është bërë për arsye marketingu, sepse në fakt standarti global për 5G, i quajtur ‘5G NR’, nuk do të jetë gati deri në 2018-n.

/Qualcomm