Punësimi – Rekrutimi dhe Përzgjedhja - Business Magazine Albania

Punësimi – Rekrutimi dhe Përzgjedhja


Tema e Trajnimit: Punësimi – Rekrutimi dhe Përzgjedhja

Rekrutimi dhe përzgjedhja si pjesë e menaxhimit të Burimeve Njerëzore janë ndër sfidat kryesore në këtë fushë.

Qëllimi i trajnimit ështe që pjesëmarrësit të pajisen me njohuritë teroike dhe praktike për funksionin e Punësimit në përgjithësi dhe Rekrutimit dhe përzgjedhjes në detaje filluar nga:

Analiza e vendeve të punës
Planifikimi i personelit
Rekrutimi dhe përzgjedhja
Trajnimet hyrëse
Avancimet dhe transferet
Funksioni i parë operativ i burimeve njerëzore është punësimi i llojit dhe numrin të personave të duhur dhe të nevojshme për arritjen e objektivave të organizatës. Kjo përfshin analizën e kërkesës për kuadro dhe të vendeve të punës, planifkimin e personelit, rekrutimin, përzgjedhjen, vendosjen e personave në pozita, avancimet, transferet, etj. Këto janë tema në të cilat ne do të fokusohemi gjatë dy ditëve të trajnimit.

Trajnimi i dedikohet:
Zyrtarëve të burimeve njerëzore
Menaxherëve që udhëheqin
si dhe individëve të interesuar për këtë fushë

Në fund të trajnimit pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të kuptojnë dhe të pajisen me njohuri për:

 • Rolin e funksionit të Punësimit në kuadër të menaxhimit të burimeve
 • Analizën e vendeve të punës dhe Planifikimin e Personelit
 • Procedurën bashkëkohore dhe transparente të Rekrutimit dhe përzgjedhjes të bazuar në rregulla të dokumentuara dhe metoda të zgjedhjes sipas meritës
 • Zhvillimin e Kontratës së punës dhe Identifikimin e nevojave për trajnime hyrëse dhe orientuese dhe
 • Procedurat e transferove dhe avancimeve

Trajnimi do të jetë interaktiv dhe mbahet nga trajner me pervojë në trendet bashkohore të menaxhimit të burimeve njerëzore

Përveç Certifikatës së trajnimit, secili pjesëmarrës do të pajiset me materiale në lidhje me temën e trajnimit

Cmimi për trajnim është 100 €.
Për Rezervime: +386 49 276 109
E-mail: [email protected]

 

Kohëzgjatja e trajnimit

16-17 Qershor 2016
ora 10:00 deri 16:00 (e Enjte e Premtë)

Qëllimi i trajnimit:

Qëllimi i trajnimit është që pjesëmarrësit të pajisen me njohuritë bazë për funksionin e Punësimit – Rekrutimit dhe Përzgjedhjes së kandidatit të suksesshëm.

Mënyra e mësimit:

 • Ligjëratë interaktive
 • Raste studimi
 • Ushtrime konkrete

Në fund të trajnimit pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të kuptojnë:

 • Rolin e funksionit të Punësimit në kuadër të menaxhimit të burimeve njerëzore
 • Analizën e vendeve të punës dhe Planifikimin e Personelit
 • Procedurën bashkëkohore dhe transparente të Rekrutimit dhe përzgjedhjes të bazuar në rregulla të dokumentuara dhe metoda të zgjedhjes sipas meritës
 • Zhvillimin e Kontratës së punës dhe Identifikimin e nevojave për trajnime hyrëse dhe orientuese dhe
 • Procedurat e transfereve dhe avancimeve

Agjenda e trajnimit

Dita I

 • Menaxhimi I BNJ Hyrje
 • Baza Ligjore 10:00-11:00
 • Punësimi si pjese e funksioneve të MBNJ

Pauza për kafe 11:00-11:15

 • Analiza e vendeve të punës
 • Planifikimi i personelit 11:15-12:00

Pauza e drekës 12:00-13:00

 • Rekrutimi dhe përzgjedhja:
 • Identifikimi i vendeve të lira të punës 13:00-14:00
 • Zhvillimi i Përshkrimit të punës

Pauza për kafe 14:00-14:15

 • Zhvillimi i Planit të Rekrutimit
 • Emërimi i Komisionit për rekrutim 14:15-16:00
 • Shpallja e konkursit

Dita II

 • Rekrutimi dhe përzgjedhja (vazhdim)
 • Shqyrtimi i Aplikacioneve dhe përpilimi i listës së ngushtë 10:00-11:00

Pauza për kafe: 11:00-11:15

Testi me shkrim: 11:15-12:00

Pauza e drekës: 12:00-13:00

Mbajtja e Intervistave: 13:00-14:00
Pauza për kafe 14:00-14:15

 • Përzgjedhja dhe emërimi i kandidatit
 • Finalizimi i Rekrutimit, kontrata 14:15-15:50
 • Trajnimet hyrëse, orientuese
 • Avancimet
 • Transferet
 • Shperndarja e Certifikatave 15:50-16:00

Për Rezervime: +386 49 276 109
E-mail: [email protected]

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #27 - Nëntor 2021

Miq, lexues të BusinessMag,

Ky numër i ri revistës vjen në një sezon të nxehtë plot me zhvillime interesante në botën e startupeve. Jam i sigurt që secili nga ju është i ngarkuar shumë më tepër se në çdo periudhë tjetër në përpjekjet për të çuar gjërat përpara, ndaj ju falenderoj që po gjeni kohën për të lexuar këto rreshta. 

Dikush më pyeti sot, sa optimist je për të ardhmen? U përgjigja pa menduar, se kjo nuk është pyetje për një sipërmarrës. Ne optimizmin e kemi në gjak, pasi është stimuli kryesor që çon përpara iniciativat e çuditshme që ndërmarrim, shpesh pa u menduar gjatë! 

Këtë optimizëm përpiqemi ta sjellim në faqet në vazhdim nëpërmjet intervistave me personazhe të njohur dhe të panjohur, të cilët me punën e tyre të përditshme ndikojnë në jetën e mijëra njerëzve përreth. 

Me punën që bëjnë, me historitë që rrëfejnë mbi sfidat e ndryshme, mes dështimesh dhe suksesesh ata/ato frymëzojnë, motivojnë duke përshkruar maratonat vetjake drejt suksesit; pavarësisht pengesave, duke kaluar nga dështimi në dështim, por pa humbur entuziazmin (siç thotë dhe Churchill). 

Njihuni …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0