Pse sipërmarrësit duhet të kursejnë dhe investojnë para?


Një sipërmarrës është i përpiktë në lidhje me strategjinë e tij të marketingut, nuk do të bëjë kompromis me cilësinë e produktit ose shërbimit dhe nuk do të lërë asgjë pa lëvizur, derisa të sigurohet që ekipi po përmbush objektivat e vëna nga ai.  Sidoqoftë, mendimet e tij të kursyera dhe depërtimet e investimeve, mund të jenë një histori krejt tjetër. Kursimi dhe investimi i parave është po aq i rëndësishëm për një sipërmarrës sa angazhimi i tij për t’i dhënë vlerë klientit të tij. 50% e sipërmarrjeve dështojnë brenda vitit të parë dhe 95% brenda pesë viteve të para. Jo vetëm kaq, a doni me të vërtetë të shqetësoheni për fondin tuaj të pensionit kur po kaloni netët pa gjumë në lançimin e produktit tuaj? Pse të mos planifikoni përpara? Pse të mos e bëni zakon të kurseni dhe investoni para? Këtu janë pesë arsye të forta për t’a bërë këtë:

Një zakon i shëndetshëm
Nëse kurseni dhe investoni ju ndihmon në planin afatgjatë, pavarësisht se kush jeni, një amvisë, një sipërmarrës ose një nënpunës i thjeshtë. Ju duhet të përfshiheni në hyrjen dhe daljen e parave, të keni kuptuar më mirë për rendimentet dhe kthimet, duke kuptuar rëndësinë e planifikimit tatimor dhe optimizimin e kthimeve, reflektoni edhe në vendimet e biznesit tuaj. Gradualisht, gjuha juaj e biznesit ndryshon dhe ju keni më shumë kujdes për të kërkuar kthimin e investimeve.

Një shenjë pozitive
Mënyrat tuaja të kursimit krijojnë një ndikim pozitiv tek palët e interesuara dhe investitorët. Ata e kuptojnë që ju, si një sipërmarrës, jeni të egër dhe doni të bëni të pamundurën që sipërmarrja juaj të ecë përpara, duke kursyer dhe investuar çdo qindarkë. Kursimet dhe investimet janë reflektuese të një qëllimi të mirë.

Lexo: Jeni sipërmarrës? Ja disa këshilla si të ushqeheni shëndetshëm

Kurseni për ditët e vështira
Kursim dhe investim do të thotë që ju keni diçka anash për ditët tuaja më të mira dhe më të vështira. Kjo vlen për të gjithë. Për një sipërmarrës, është edhe më e rëndësishme, sepse ai e kupton se kapitali është më i kushtueshëm dhe vjen me një “kalorës” për të marrë fitime nga ju. Me vendimet e kursimit të zgjuar dhe vendimet e investimeve, ju jeni gjithashtu të lirë për të filluar një biznes tjetër.

Përhapja e fjalës
Një përfitim pozitiv i kursimeve krijon një kulturë të kursimeve në kompani dhe brenda një grupi. Bëhet një trend dhe është ngjitës. Kur flisni për investime me ekipin tuaj dhe i këshilloni ata në lidhje me të, ai ka një efekt pozitiv edhe tek të tjerët. Jo vetëm që i ndihmon ata të planifikojnë më mirë për të ardhmen, ky mentalitet i tyre gjithashtu kalon në vendimet e biznesit të tyre brenda sipërmarrjes.

ENTREPRENEURS

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale