Pr.ligj për rritjen e startup-eve/ Sipërmarrësit e rinj nuk do paguajnë taksa vendore e tatim fitim, grante për 24 muaj

Një projekt-ligj i ri do të kalojë shumë shpejt në Kuvend. Bëhet fjalë për mënyra të reja për të financuar bizneset e teknologjisë dhe të inovacionit. Projektligji synon të krijojë një Agjenci të Posaçme, e cila do të asistojë bizneset e reja nga ana fiskale dhe ajo ligjore.

Të gjithë nismëtarët e startup-eve do të lidhin një marrëveshje bashkëpunimi me Agjencinë Kombëtare për Startup-et Inovative “Startup Albania”. Dhe për të rritur sa më shumë numrin e tyre, do të parashikohet që këto biznese të mos paguajnë 3 taksa. Sipas relacionit, shkruhet se për dy vite që quhet periudha e inkubimit, nuk do të paguhet taksa vendore për pasuritë e paluajtshme, të ndërtesës dhe tatim mbi fitimin.

LEXO: 10 këshilla të dobishme lidhur me rrjetet sociale për start-upe në fazat e hershme

Pas regjistrimit si biznes deri më 24 muaj, të gjithë punëdhënësit  do të përfitojnë grante financiare, garantimin e një pjese të riskut të kreditimit, si dhe masa të tjera në aspektin e promovimit të tyre. Por projektligji nuk ka parashikuar vetëm mbështetje ndaj bizneseve të reja, pasi flitet edhe për sanksione nga 50 mijë lekë deri në 1 milionë lekë nëse nismëtarët e Start-UP që kryejnë shkelje, si psh: shpërndajnë informacione të rreme, ndryshojnë planin e biznesit, shkelin të drejtat e autorit apo keqpërdorin fondet.

Për konsultim publik ju mund të lexoni Këtu projektligjin për Startup-et

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale