Po mendoni të nisni një biznes? Ja aftësitë që duhet të keni


Çfarë aftësish ose njohurish duhet të kem përpara se të mendoj për fillimin e një biznesi? Në thelb, ju duhet të jeni të pasionuar për një ide, treg, apo ekip para se të filloni ndonjë biznes. Ka disa aftësi të rëndësishme që mund të jenë të dobishme kur mendoni për fillimin e një biznesi. Por, kur të ndërmerrni këtë hap të rëndësishëm, nuk duhet të kufizoheni nga:

Punësimi i një ekipi – A mund të mblidhni së bashku njerëzit më të mirë nga perspektiva e teknologjisë apo industrisë për t’ju ndihmuar të ndërtoni një kompani të madhe? Ndërtimi i një ekipi do të diferencojë biznesin tuaj, që nga fillimi deri në fund. Është e pamundur që të kesh vetëm fitime dhe të grumbullosh një ekip që ka aftësi të ndryshme, interesa dhe përvojë. Është e rëndësishme të rrethoheni nga njërëz të mirë, me vlera të mëdha, respekt për të tjerët dhe integritet të lartë. Këto janë cilësi që janë të pazëvendësueshme dhe jo vetëm që do të çojnë në sukses, por gjithashtu do t’a bëjnë jetën tuaj të përditshme shumë më të këndshme.

Komunikimi – Nëse jeni duke ndërtuar një skuadër, duke ngritur kapital, ose duke shpjeguar idenë tuaj, duke pasur aftësi për të përcjellë qartë këtë mesazh, do t’ju ndihmojë që të arrini diçka në komunitet. Gjëja e mirë për këtë aftësi, është se mund të përmirësohet me kalimin e kohës, me praktikën, pastrimin e mesazhit tuaj dhe këshilla nga të tjerët. Një gjë e mahnitshme në lidhje me komunitetin e teknologjisë, është se shumica e njerëzve janë të gatshëm të ndihmojnë sipërmarrësit që kanë nevojë për disa udhëzime. Për më tepër, nuk duhet të jesh një orator i mirë. Është mirë të përqëndroheni në tema të thella teknike, sidomos me njerëzit që kanë aftësinë për të kuptuar temën.

Lexo:  Si po e ndryshon Inteligjenca Artificiale botën e biznesit?

Kuriozitet – Nëse mund ta quani këtë një aftësi, kjo është padyshim ajo që të gjithë sipërmarrësit kanë, pasioni për ndërtimin e bizneseve. Një dëshirë e vërtetë për të mësuar, shqyrtuar dhe hetuar mundësitë dhe tregjet e reja është një aftësi që është e natyrshme të krijuesit e suksesshëm. Kurioziteti është gjithashtu imperativ, sepse ndryshimi i shpejtë, zhvillimi i planeve dhe strategjive të biznesit është kritik, ndërsa një kompani u përshtatet tregjeve gjithnjë në ndryshim.

Njohuritë e industrisë – njohja e industrisë ka një avantazh të veçantë për fillimin e një biznesi në një fushë, në të cilën keni ekspertizë ose një perspektivë të diferencuar. Shumë nga aftësitë dhe shumë njohuri janë më të buta nga ajo që shumë prej nesh mësuan në shkollën e biznesit. Ndërkohë që strategjia, operacionet dhe financimi janë kritike në krijimin biznesit, ato nuk janë vendimtare nëse është një ide e mirë për të filluar një biznes. Aftësitë strategjike, operacionale dhe financiare zakonisht janë ato që ju nevojiten kur biznesi juaj rritet.

INC

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale