Pesë mënyra për të rritur biznesin tuaj me Erasmus


SME-të përfaqësojnë 99% të bizneseve në Europë dhe kontribuojnë në 60% të punësimit të sektorit privat europian, duke krijuar 85% të vendeve të reja të punës. Prioritet i Komisionit Europian është rritja e mundësive të tyre për të përfituar edhe më shumë nga Tregu i Përbashkët.

Programi Ersamus synon të rifitojë frymën sipërmarrëse në Europë, të mbështesë bizneset e reja në fazat vendimtare të ciklit të jetës së tyre dhe t’i ndihmojë ata të rriten. Erasmus për sipërmarrësit e rinj, është një program ndërkufitar, që lehtëson shkëmbimin e përvojës sipërmarrëse dhe menaxheriale.

Dy aktorët kryesorë të kësaj lidhje janë sipërmarrësit e rinj dhe sipërmarrësit e suksesshëm. Por, nëse ende keni nevojë për një mendim, ju nevojiten pesë arsye bindëse për të rritur biznesin tuaj me Erasmus për sipërmarrësit e rinj.

Ersamus sjell ajër të pastër për biznesin tuaj

Dy koka janë më të mira se një. Dhe kur njëri tru është i ri dhe plot ide, zakonisht pritshmëritë janë gjithmonë inovative. Programi bazohen në  zhvillimin e projekteve, inovacion, shitjen dhe marketingun e kompanisë, apo hulumtimit të tregut dhe zhvillimin e mundësive të reja të biznesit. Sjellja e një të deleguari ndërkombëtar në bord mund të ndihmojë gjithmonë për të hapur mundësi të reja të tregut dhe lidhje ndërkufitare.

Siguron cilësi

Por, çfarë ndodh nëse ndërmerr diçka të re, e cila mund të më shkaktojë humbje kohe dhe burimesh? Asgjë për t’u shqetësuar! Ekziston një listë e madhe e mekanizmave të cilësisë për të siguruar që biznesi juaj të marrë atë që i nevojitet. Para së gjithash, gjithmonë mund të pranoni ose jo ndonjë kandidat të mundshëm dhe të keni kontakt të drejtpërdrejtë me të, para se të merrni vendimin tuaj. Së dyti, të dy do të duhet të punoni së bashku në një plan pune dhe të pranoni atë që ndihmon për të vendosur një bazë të përbashkët për të dyja palët, përveç organizatave ndërmjetësuese në nivel kombëtar.

Lexo: 5 Mënyra për të mos folur, por për të qenë një udhëheqës autentik

Nuk ka kosto shtesë
Nëse gjëja e fundit që ju nevojitet është një linjë ekstra buxhetore, nuk do të jeni të detyruar të kontribuoni ekonomikisht. Përveç kësaj, do të keni mundësi të keni një ndërgjegje të pastër pasi programi erasmus do të mbulojë shpenzimet e udhëtimit dhe të jetesës gjatë shkëmbimit të përvojës.

Është fleksibil
Koha për shkëmbim mund të luhatet nga një në gjashtë muaj.

Është i lehtë

Në fakt është e vërtetë. I gjithë procesi përfshin vetëm katër faza. Pritja e sipërmarrësit të ri në biznes mund të ketë një provë 2 javore. Pjesëmarrja kërkon që ju (si dhe sipërmarrësit e rinj) të regjistroheni dhe të aplikoni nëpërmjet regjistrimit online. Juve do t’ju kërkohet të kontaktoni një organizatë ndërmjetëse sipas zgjedhjes tuaj, e cila do të jetë përgjegjëse për aplikimin tuaj dhe pranimin e programit. Pasi të keni gjetur sipërmarrësin tuaj të ri ideal, do të punoni së bashku draftin e “Angazhimit ndaj cilësisë”, që përbëhet nga një përshkrim i projektit të punës, mësimit, objektivave, detyrave, përgjegjësive, rezultateve financiare, kushteve juridike dhe implikimeve ligjore të shkëmbimit.

Forbes

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale