"Përshëndetje vdekje" - Coca-Cola gabon me sloganin në Zelandën e Re » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 24/10/2018

“Përshëndetje vdekje” – Coca-Cola gabon me sloganin në Zelandën e Re

Share
nga Fiorela Jaupi
Tet 24, 2018
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Një nga sloganet e marketingut të Coca-Cola, të përdorur në Zelandën e Re nuk shkoi mirë, duke u shndërruar në një gabim të turpshëm, por edhe humoristik për kompaninë.

Firma e pijeve përdori shprehjen “Kia ora, mate” në njërën prej makinetave shitëse.

Slogani ishte vendosur si përpjekje e kompanisë për të “bashkuar” gjuhën e popujve indigjenë të ishullit, të quajtur Maori, me gjuhën angleze.

Në anglisht, fjala ‘mate’ përdoret zakonisht për t’iu referuar miqve, por ka një kuptim shumë të ndryshëm në Maori. Slogani në gjuhën e tyre do të thotë: “Përshëndetje, vdekje.”

Kritikët e internetit kanë vënë në dukje gabimin e kompanisë, me një postim në Twitter duke pretenduar se Coca-Cola mund të ketë fituar “vetëbesim” tani si markë.

Zëdhënësi i Coca-Cola tha për televizionin e Maori se fraza e sloganit ishte “e destinuar vetëm për të sjellë së bashku Maori dhe anglishten” dhe nuk ishte në asnjë mënyrë diçka fyese për kulturën Maori.”

 

Burimi: rt.com