Nuk paguani kuponin tatimor, emri juaj bëhet publik
Përditësuar së fundmi: 11/07/2018

Nuk paguani kuponin tatimor, emri juaj bëhet publik

Share
nga Albana Mucaj
Kor 11, 2018

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka bërë publike 127 emra sipërmarrësish që nuk kanë lëshuar kupon tatimor.

Sigurisht biznesët që nuk lëshojnë kupon apo nuk janë të pajisur me kasë janë më shumë, por në listë janë sipërmarrje ku inspektorët kanë verifikuar dy herë të njëjtin gabim.

Pra, sipërmarrësit apo klientët janë kapur për herë të dytën herë pa kasën e instaluar, apo me produktin e shitur dhe të pa shoqëruar me kupon.

Lista: Kundravajtësit ndaj pajisjeve fiskale

Publikimi i emrave të biznesit, duket një tjetër instrument i tatimorëve për të ulur informalitetin në vend.

Studimet e pak viteve më parë flasin për një nivel informaliteti që luhatet mes 35-45% të aktivitetit ekonomik. Tregues që vlerësohet të jetë ulur vitet e fundit, me disa aksione antiinformalitetit të ushtruara në të gjithë vendin.