Një xhiro ndryshe


Shkruar nga Jerina Radovani, Studente në UT, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja. Anëtare e klubit të kalorësve

Shohim e njohim një rini që manipulohet nga media, rrjetet e pasigurta online. Fajësojmë zgjedhjet ekstreme si konsumi i drogës, e fajësojmë këngëtarët që nuk përçojnë art.

Ku është vija ndarëse mes njerëzve që zgjedhin sportin dhe ata që ngushëllohën në konsumin e dëmshëm, qoftë edhe vetëm të muzikës që stonon.
Parë nga një perspektivë, të gjithë jemi në ndjekje të një rrahje zemre më larg.

Keni provuar të keni një mik, të cilit i besoni jo çdo sekret, por çdo qelizë e kockë të brishtë tuajën? Provojeni, mbase zogjtë do të cicërojnë më ëmbël dhe meridiani i Grenuiçit do të anojë drejt jush. Mbase-mbase, dielli do të ndriçojë më ngrohtësisht…

Kur mendojmë për xhiro, pse jo shumë të rinj sot e çojnë mendjen menjëherë tek makina. Shkodranët, tek biçikleta dhe goma e shfryrë.

Një xhiro e kalorësve në Shkodër nuk kishte nevojë për naftë, për para apo për kontroll tek rregulluesi i biçikletave në lagje. Kërkonte guxim, durim dhe dedikim! Asfalti përvëlues ishte vetëm një nga pengesat që u kalua me sukses!

Hapi ndalet në qendër të Shirokës, mes flladit të liqenit e ‘numërimit’ të hamshorëve. Kalorësit sapo kishin ndalur, por adrenalina e vizitorëve mori drejtim të kundërt. Mjaftonte një hap i kuajve që amatorët të alarmoheshin. Thonë që irisi i kalit ka efekt zmadhues, e rrjedhimisht ata duhen të kenë frikë nga ne që u afrohemi. Po një lëvizje e pallogaritur prej tyre dhe ja, irisi njerëzor… Shumë vizitorë ikën me vrap. Ishte për të qeshur po edhe për të qarë. Një qytet si Shkodra, me shumë kulturë, por pak në fushën e hipizmit. Nuk mendoni se ka ardhur koha që kjo të ndryshojë?!

https://youtu.be/8vY18W31Ki4

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale