Në të ardhmen mund të vozisim një Porsche Fluturuese
Përditësuar së fundmi: 11/10/2019

Një ditë mund të vozisim një Porsche Fluturuese

Share
nga Eridon Elshani
Tet 11, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Porsche sapo njoftoi se është duke hyrë në një memorandum mirëkuptimi me prodhuesin e avionit Boeing, "për të eksploruar tregun e lëvizshmërisë së ajrit dhe shtrirjen e trafikut urban në hapësirën ajrore." Mendojeni këtë për një moment: Porsche Fluturuese.

“Porsche po kërkon të zgjerojë shitjen e saj si një prodhues i makinave sportive, duke u bërë një markë kryesore për tregun ajror. Në planin afatgjatë, kjo mund të nënkuptojë kalimin në dimensionin e tretë të udhëtimit, ”thotë Detlev von Platen, Anëtar i Bordit Ekzekutiv për Shitje dhe Marketing në Porsche AG.

“Ne po i bashkojmë pikat e forta të dy kompanive globale për të adresuar një segment potencial kryesor të tregut të së ardhmes.”

Lexoni: CEO i Porsche paralajmëron makinat 100% elektrike pas vitit 2030

Një studim i Porsche Consulting i kryer vitin e kaluar, sugjeron se tregu i lëvizshmërisë urbane të ajrit do të hapet pas vitit 2025. Shpresohet që lëvizshmëria në ajër përfundimisht do të funksionojë për të transportuar pasagjerët më shpejt dhe më me efikasitet sesa mjetet tokësore dhe me një fleksibilitet më të madh. Porsche gjithashtu, pretendon se do të jetë me një kosto më të ulët.

Porsche, Boeing dhe filiali Boeing, dega Aurora Flight Sciences thuhet se po zhvillojnë një prototip për një makinë elektrike fluturuese, e cila do të jetë në gjendje të fluturojë dhe të zbarkojë vertikalisht.

Forbes