Nëse do të jesh i suksesshëm, bëhu egoist
Përditësuar së fundmi: 06/11/2018

Nëse do të jesh i suksesshëm, bëhu egoist

Share
nga Neada Muçaj
Nën 06, 2018

Sa shumë kohë harxhon duke bërë gjëra që njerëzit e tjerë i konsiderojnë të rëndësishme?

A është e bazuar axhenda jote në dobi të shoqërisë? A i planifikon gjithmonë gjërat për t’u përshtatur me kohën e lirë të tyre?

Ju ndodh të merrni telefonata apo mesazhe në mes të natës apo dhe gjatë fundjavës, që kërkojnë vëmendjen tuaj?

Nëse ndonjë nga këto situata ju tingëllon e njohur, atëherë dikush tjetër po ju shkatërron jetën.

Nëse dëshironi të arrini ëndrrat dhe qëllimet tuaja, atëherë duhet të jeni më egoist me kohën.

“Ata që e përdorin keq kohën e tyre, janë ata që ankohen për shpejtësinë e saj” ― Jean de La Bruyère, Les Caractères

Nëse do të te kesh sukses në qëllimet e tua, duhet të bësh të parën punën më të rëndësishme.

Puno kur je më produktiv, qoftë herët në mëngjes, pasdite apo gjatë natës.

Zbulo cilat janë orët e tua më produktive gjatë ditës. Nëse kupton se je më i fokusuar në punë gjatë orës 12 a.m. në 2 a.m.

Nëse balanca juaj jetë-punë kërkon të punoni nga pak çdo ditë, atëherë bëjeni.

Sigurisht, është e rëndësishme të jeni një anëtar aktiv i shoqërisë ndaj sigurohuni që të ndani më mirë prioritetet tuaja. Por mos i përshtasni ato sipas nevojave apo mundësive të dikujt tjetër që ka një rol shumë të vogël në jetën tuaj.

Ndonjëherë ju duhet të bëni sakrifica afatshkurtra nëse dëshironi të përjetoni një shpërblim afatgjatë. Ngrihuni një orë më herët, punoni gjatë drekës, kaloni kohën duke parë një film.

Nëse keni një ëndërr që po e ndiqni jashtë punës suaj të së hënës dhe të premtes, mos u ndjeni të detyruar të punoni me të gjatë orëve normale të punës.

Puno me ritmin tënd, por sigurohu që të punosh.

Konkluzioni: Bëhu egoist

Ti duhet të jesh personi i parë i jetës tënde dhe të respektosh kohën që ke. Vendos kufinj në mënyrë që të realizosh gjërat më të rëndësishme. Nëse nuk e bën ti, askush tjetër nuk do ta bëj për ty.

Prioritetet e tua, qëllimet dhe ëndërrat, duhet të jenë të parat në axhendën tënde, me një arsye.

Të gjithë përballemi me situata të ndryshme. Nëse ke një familje, ti duhet të ndash kohën me ata njerëz që kanë më shumë rëndësi për ty. Nëse puna jote është e lëvizshme, ti duhet të jesh më egoist me kohën. Të gjithë duhet të tregohemi egoist për punën.

Nëse zgjedh të lexosh një libër, të studiosh konkurrencën, ose të mësosh për industrinë ku punon ndërkohë që kolegu juaj zgjedh të shikoj tv, atëherë bëje. Zgjidh aktivitetet që do të çojnë një hap më afër ëndrrës tënde, mos e ndalo këtë proces.

Nëse planifikon të realizosh të gjitha ëndrrat e tua dhe të korrësh një sukses të konsiderueshëm gjatë këtij procesi, çelësi është të bëhesh egoist me kohën tënde. Është e jotja tek e fundit. Duhet vlerësuar, sepse si e tillë ajo nuk mund të blihet apo kthehet mbrapa.

“Një njeri që guxon të harxhojë një orë nga koha e tij nuk ka zbuluar vlerën e jetës.” ― Charles Darwin, The Life & Letters of Charles Darwin

/Medium