Ndalimi i produkteve të Huawei, ja çfarë do të thotë për vetë kompaninë dhe SHBA » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 20/05/2019

Ndalimi i produkteve të Huawei, ja çfarë do të thotë për vetë kompaninë dhe SHBA

Share
nga Anerola Torollari
Maj 20, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Huawei është duke u përballur me një ndalim të produkteve të saj në SHBA nga frika se mos teknologjia e saj po përdoret për të spiunuar për qeverinë kineze.

Qeveria e SHBA bëri dy njoftime që kërcënojnë mundësinë e Huawei për të bërë biznes në SHBA dhe jashtë vendit. Së pari, Departamenti i Tregtisë në SHBA e vendosi Huawei në një “listë entiteti” që ndalon furnizuesit amerikanë të shesin komponentë apo pjesë të Huawei pa miratimin e qeverisë, sipas Reuters.

Lexoni: Huawei premton një smartfon 5G sa gjysma e çmimit të rivalëve

Përveç kësaj, Presidenti Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv që ndalon blerjen e pajisjeve të prodhuara nga jashtë që konsiderohen një rrezik për sigurinë kombëtare, duke hedhur themelet për të ndaluar në mënyrë efektive telekomin amerikan nga përdorimi i pajisjeve Huawei në rrjetet e tyre.

Veprimet e administratës Trump janë në përgjigje të frikës se mos teknologjia e Huawei po përdoret për të spiunuar për qeverinë kineze, por kjo është gjithashtu një lëvizje tjetër në luftën në rritje të tregtisë amerikane me Kinën.

Çfarë do të thotë një ndalim i produkteve për Huawei? Nëse Huawei nuk mund të mbështetet më në furnizuesit e SHBA, mund të shohë vonesa në dërgesat e smartfonëve, ndërkohë që përpiqet të gjejë partnerë të rinj të zinxhirit të furnizimit, rrezikon që rivalët të rimarrin pjesën e tregut.

Çfarë do të thotë një ndalim i produkteve për SHBA? Një ndalim për pajisjet Huawei mund të dëmtojë tregun 5G të SHBA, pasi Huawei konsiderohet të jetë një udhëheqës global. Duke ndaluar produktet e Huawei, SHBA jo vetëm që humbet nga zgjidhjet 5G të kompanisë, por edhe përvojën e saj globale në lançimin e tyre.

Lexoni: Huawei, sapo tejkaloi kompaninë Apple

Ndalimi i produkteve nuk ka të ngjarë të jetë në interesin më të mirë të secilës palë, por Huawei tashmë ka ndërmarrë hapa për të ndihmuar izolimin e saj në rast se kjo ndodh.

burimi: BIEvente

Data & Technology Meetup

Shtator 11, 2019
19:00