NASA hap stacionin e hapësirës për misionet private të astronautëve
Përditësuar së fundmi: 13/06/2019

NASA hap stacionin e hapësirës për misionet private të astronautëve

Share
nga Ornela Trupja
Qer 13, 2019

Të rriturit, të cilët ëndërronin të bëheshin astronautë kur ishin fëmijë, shumë shpejt do ta kenë  këtë mundësi. NASA po propozon nisjen që nga viti 2020 të misioneve private të astronautëve në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës .

Si pjesë e direktivës së saj për të hapur stacionin për përdorim komercial, agjencia amerikane e hapësirës do të mbështesë deri në dy misione private në stacionin e hapësirës çdo vit. Misionet mendohet të zgjasin deri në 30 ditë secila. Astronautët privatë do të marrin një automjet të hapësirës komerciale të aprovuar nga NASA në stacionin hapësinor. Ata do të kryejnë punë komerciale dhe marketingu. Por, përdorimi i këtyre austronautëve për misione private ka një kusht, puna duhet të lidhet me misionin e NASA-s.

Lexo: NASA shpall tre dizajnet më të mira për shtëpitë në Mars

Ju gjithashtu keni nevojë të jeni në formë, duke përmbushur standardet e vështira mjekësore të NASA-s dhe kërkesat e trajnimit dhe çertifikimit të stacionit hapësinor

Do të kushtojë më shumë se  35,000 dollarë një natë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. Në çmim përfshihet fluturimi, qëndimi në dhomë dhe në bord.

Fillimi i misioneve private të astronauteve është pjesë e një përpjekjeje të madhe për të zgjeruar veprimtarinë tregtare në stacionin e hapësirës përtej kërkimit dhe zhvillimit. Direktiva më e re e NASA-s synon të lejojë prodhimin komercial dhe të lejojë që NASA dhe astronautët privatë, të kryejnë aktivitete të reja komerciale në laboratorin orbital. Në një nga deklaratat e saj, NASA parashtroi disa kërkesa që duhet të përmbushen, duke përfshirë një vlerësim fizibiliteti, përpara se të lejoheshin  misione të tilla.

CNNEvente

Data & Technology Meetup

Shtator 11, 2019
19:00