Mjetet e Google që ju ndihmojnë të bëheni një menaxher i mirë
Përditësuar së fundmi: 16/08/2017

Mjetet e Google që ju ndihmojnë të bëheni një menaxher i mirë

Share
nga Neada Muçaj
Gus 16, 2017

Kur bëhet fjalë për zhvillimin e menaxherëve të mëdhenj, Google nuk ofron shumë.

Kompania e fiksuar pas të dhënave ka shpenzuar shumë vite duke studiuar rreth veçorive të menaxherëve efektiv për projektin e saj Project Oxygen, duke përcaktuar se ekspertiza teknike ishte më pak e rëndësishme se cilësitë e thjeshta si qëndrueshmëria, delegimi dhe mirësjellja njerëzore.

Tani që ka përcaktuar se çfarë e bën një menaxher të mirë, çfarë bën Google me këtë infromacion?

Në fakt kompania i ka përdorur këto njohuri për të krijuar trajnime dhe dokumenta që ndihmojnë menaxherët në punën e tyre.

Këto dokumenta janë të disponueshme plotwsisht falas online për këdo që mund t’i nevojiten. Sipërmarrësit dhe shefat mund t’i shkarkojnë ato më poshtë:

Manager feedback survey [Anketa nga Google Forms] – Menaxherët kanë nevojë për feedback të dobishëm për të kuptuar aftësitë dhe sesi mund t’i zhvillojnë ato më tej. Përdorni Manager Feedback Survey nga Google për të mbledhur feedback zhvillues për menaxherët tuaj.

New manager training course materials [slide, udhëzues dhe libri i punës së studentit] – Për një menaxher, të dish të menaxhosh të tjerët nuk është diçka që lind natyrshëm. Menaxhimi është një set me aftësi të cilat mësohen. Shikoni New manager training course materials nga Google dhe përshatini ato me kulturën nevojat e organizatës suaj.

Career conversation worksheet [dokument]  – Google i inkurajon meaxherët të bëjnë biseda të vazhdueshme dedikuar karrierës me punonjësit.

“One Simple Thing” worksheet [dokument] – Menaxherët më të mirë të Google kujdesen për skuadrat e tyre jo vetëm profesionalisht, por edhe personalisht. Menaxherët mund ta përdorin këtë praktikë të përcaktimit të qëllimeve për të diskutuar hapur edhe për synimet e jashtë punës me anëtarët e ekipit.

1:1 meeting agenda template [document] – Takimet e shpeshta me anëtarët e ekipit u japin menaxherëve një mundësi për të siguruar feedback dhe menaxhim. Ky template i axhendës së takimeve mund t’i ndihmojë menaxherët të realizojnë takime efektive 1:1 (një-nga-një).

Mos lejoni që bujaria e kompanisë të shkojë dëm. Provojini këto mjete dhe shikoni nëse ato mund të ndihmojnë menaxherët tuaj t’i mbështesin punonjësit për të bërë punën e tyre më të mirë.

/INC