Mbyllet Elevator Lab, 3 fitues sigurojnë mbështetje

Elevator Lab u mbyll duke identifikuar 3 startup-e që do të marrin mbështetje konkrete nga Raiffeisen Bank. Ndërkohë, juria inkurajoi të gjithë startup-et pjesëmarrëse të vijojnë me idetë e tyre të biznesit.

Kompanitë fituese ishin: Hermex, nga Shqipëria, Quantix, nga Kosova dhe Payron, po nga Kosova.

Juria vlerësoi se këto 3 ide kanë potencial për të siguruar zgjidhje efektive me përvoja të mira për klientin. Mes jurisë, ishte edhe sipërmarrësi Dritan Mezini, i cili vlerësoi se të gjitha idetë e prezantuara janë të dobishme për tregun financiar dhe mund të vlejnë në nivel rajonal nëse ato arrijnë të sigurojnë zhvillimin e duhur.

E veçanta e këtij konkursi është pikërisht mundësia për t’u zhvilluar në dhjetëra shtete, falë edhe shpërndarjes së Raifferisen Bank në këto shtete.

Zgjidhjet praktike financiare, në formatet online, janë bërë edhe më të vlefshme gjatë këtij viti, kur pandemia frenoi kontaktet fizike mes njerëzve.

Kompanitë që arritën në finale dhe bënë prezantimet e tyre para jurisë ishin:

RECA (Shqipëri)
Quantix (Kosovë)
Shpërnda (Shqipëri)
Smart Contract (Shqipëri)
BITmetrics (Kosovë)
Hermex (Shqipëri)
Finsition (Kosovë)
Payron (Kosovë)

Këtë vit, Elevator Lab u zhvillua online, çka solli një përvojë të re për organizatorët por edhe për vetë startup-et.

Lexo: Ministri Shalsi: startupet do të kenë struktura mbështetëse dhe lehtësi

Gerti Boshnjaku, drejtues i New Media Comunications, një prej bashkë-organizatorëve të Bootcamp, ka theksuar se kjo, “ishte një sfidë më vete organizimi i Elevator Lab 2020, duke pasur parasysh paqartësinë e situatës prej pandemisë. Për këtë, dua të theksoj se jam shumë i lumtur me bashkëpunimin dhe profesionalizmin që gjetem tek kolegët e stafi i Raiffeisen Bank Albania & Kosova dhe ata të ICK. Fituam shumë nga kjo përvojë dhe besoj bëmë maksimumin për të informuar sa më shumë startupe mbi nismën. Synuam t’u japim atyre mundësinë për të ndjekur këtë program sa edukativ aq edhe produktiv përsa i përket rrjetëzimit. Heronjtë e Bootcampit fituan:
1-Çmim 8000 euro

2-Coaching e mbështetje nga Raiffeisen Bank

3-Mundësi për t’u bërë partner i RBI Group, me mundësi për t’u zgjeruar në 13 vende plus Austrinë

4-Inkubim dhe akselerim i programit nga Innovation Center Kossovo (ICK)

5-Program akselerimi dhe mentorim nga Innovative Albania.

Ky format Bootcamp ofroi mundësinë e zhvillimit të një produkti minimal të zbatueshëm (MVP) me ndihmën e ekspertëve të sistemit bankar. Bootcamp u ofroi startup-eve lokale një program arsimor, i cili do të shërbejë si një biletë hyrëse në botën e startup-eve.

Programi i përbashkët “Elevator Lab Kosovë & Shqipëri 2020” u zhvillua nga Raiffeisen Bank në Kosovë dhe Shqipëri për të dytin vit radhazi, duke sjellë si risi në këtë edicion prezantimin e formatit Bootcamp.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale