Mbahet në Tiranë Forumi i Biznesit Shqipëri – Poloni


Dje me rastin e Vizitës së Kryeministres së Polonisë, Znj. Beata Szydlo, u zhvillua Forumi i Biznesit Poloni – Shqipëri. Kryeministrja e Polonisë në këtë vizitë u shoqërua me biznesmenë polakë të sektorëve të ndryshëm të ekonomisë. 

Eventi u zhvillua në Hotel Plaza, në prani të institucioneve, bizneseve dhe kryeministrave të të dy vendeve. Suportin kryesor në organizimin e këtij eventi e dha AIDA dhe Dhomat e Tregtisë. Axhendën e aktivitetit e kryesuan me fjalën e tyre titullarët respektivë, përfaqësues të Agjensive të Zhvillimit të Investimeve, Z.Genti Beqiri për palën shqiptare dhe Z. Tomasz Pisula për palën polake, si dhe përfaqësuesit e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë, Shqiptare dhe Polake, Znj. Ines Mucostepa dhe Z. Marek Kłoczko.

Aktiviteti u shoqërua me takime B2B me qëllim krijimin e një rrjeti të bizneseve, zgjerimin e kontakteve dhe shqyrtimin e mundësive për partneritet. Eventin e përshëndetën me fjalën e tyre Kryeministri i Shqipërisë Z.Edi Rama dhe Kryeministrja e Polonisë Znj. Beata Szydlo.

Nënshkrimi i marrëveshjeve të bashkëpunimit ndërmjet përfaqësuesve të AIDAs dhe përfaqësuesve të PAIIZ (Agjencisë Polake të Nxitjes së Investimeve) si dhe mes Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë Polake dhe Shqiptare, ishte një hap drejt thellimit të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar mes dy vendeve tona dhe një konfirmim i vullnetit të mirë mes palëve.

 

burimi: aida.gov.al

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale