Konfindustria kërkon uljen e çmimit të naftës dhe energjisë elektrike » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/02/2019

Konfindustria kërkon uljen e çmimit të naftës dhe energjisë elektrike

Share
nga Albana Mucaj
Shk 10, 2019


Nisur nga shqetësimet e vazhdueshme të industrive vendore, konfindustria i kërkon qeverisë të ndërhyjë dhe të ulë çmimet e karburanteve dhe energjisë elektrike për biznesin e qytetarët shqiptarë në nivele të paktën të krahasueshme me vendet e Rajonit.


“Cilësia e dobët dhe çmimet e larta të karburanteve dhe energjisë elektrike janë pengesë kryesore për zhvillimin ekonomik, biznesin dhe mirëqënien e qytetarëve shqiptarë. Mjaft shqetësuese është prania e zgjeruar e kompanive “guackë” të regjistruar në parajsa fiskale të pranishëm sidomos në sektorin strategjik të karburanteve”, theksohet në një njoftim për media të Konfindustrisë.

Tregjet e karburanteve dhe energjisë elektrike kanë një qarkullim vjetor të përbashkët prej mbi 1.7 miliardë dollarë dhe janë më kryesorët, duke kapur afër 15% të PBB/Prodhimit të Brendshëm Bruto të ekonomisë. Treguesi më i qartë i gjendjes së papranueshme të ndërtimit të tregut të karburanteve në Shqipëri është mungesa e plotë e pranisë së markave ndërkombëtare, sipas Konfindustrisë.

Kërkesa e Konfindustrisë vjen për faktin se Shqipëria sipas saj, radhitet në 25 vendet e para në botë dhe nga më të lartët në Europë për çmimin dhe njëkohësisht ndër vendet me cilësi tepër të ulët të karburanteve në qarkullim. Ndërkohë, çmimi i energjisë elektrike për biznesin në Shqipëri është më i larti në Rajon.


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM