Kompania IKEA do t'i bëjë shtëpitë inteligjente » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 20/08/2019

Kompania IKEA do t’i bëjë shtëpitë inteligjente

Share
nga Eridon Elshani
Gus 20, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Kompania suedeze e shitjes me pakicë IKEA, është duke bërë zyrtare krijimin e një divizioni të teknologjisë për shtëpitë inteligjente. Tani kompania thotë se do të “investojë në mënyrë të konsiderueshme” në një njësi të re biznesi, IKEA Home Smart, për të çuar përpara zhvillimin e teknologjisë.

“Ne kemi vendosur të investojmë në mënyrë të konsiderueshme në Home Smart IKEA për të përshpejtuar implementimin e projektit”, ka thënë Peter Van Doel, Menaxheri i Furnizimit në IKEA.

Që nga viti 2015, kompania ka filluar të punojë në ndriçimin inteligjent.

Duke marrë parasysht, shtrirjen globale dhe besimin që gëzon IKEA si kompania, ky projekt është një lëvizje e zgjuar. Partneritetet me firmat e tjera të teknologjisë do të ndihmojnë për të ngritur profilin e njësisë, dhe atë të IKEA-së si një udhëheqëse në këtë fushë.

Ndërmarrja kërkimore ndërkombëtare me bazë në SHBA Korporata e të Dhënave Ndërkombëtare parashikon që shpenzimet globale në fushën Internet of Things, do të arrijnë në 745miliardë dollarë në vitin 2019, me një rritje prej 15.4% krahasuar me vitin e kaluar, ku u investuan 646 miliardë dollarë në teknologji.

Megjithatë, shumë konsumatorë janë akoma të hutuar nga teknologjia inteligjente, pavarësisht rritjes së tregut. Dhe si shkak i kësaj, një pjesë e madhe e detyrës së kompanive që janë të përqendruara në këtë fushë, do të jetë thjeshtësimi i përvojës për ta bërë atë të dobishme.

WarcEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00