Këto dy ditë, Dividendin mund ta paguani “me gjysëm çmimi” (8%) » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/08/2019

Këto dy ditë, Dividendin mund ta paguani “me gjysëm çmimi” (8%)

Share
nga Admin
Gus 19, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Sipërmarrësit aksionerë që ndajnë dividend mes tyre mund ta paguajnë atë në nivelin 8%, nëse pagesa kryhet brenda datës 20 gusht 2019.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka bërë të ditur se, në zbatim të Ligjit nr.8438, datë 28.12.1998 “Për tatimin mbi të ardhurat”, i ndryshuar, tatimi mbi dividentin për fitimet e pashpërndara të realizuara në vitin 2018, përfshirë rezervat dhe fitimet e kapitalizuara, është në shkallën 8%, nëse këtë pagesë e kryeni brenda datës 20 gusht 2019.

Po kështu, do të aplikohet shkalla tatimore 8% për fitimet e pashpërndara, të realizuara në vitet 2017 e më parë përfshirë, me kushtin që tatimi të paguhet brenda datës 30 shtator 2019;

 Lexo: 18 mijë biznese paralajmërohen nga tatimet për shkeljet që bëjnë gjatë aktivitetit privat

Kujdes! Në rast se nuk zbatohen kushtet e mësipërme për vitet 2018 e më përpara, tatimpaguesi do të paguajë 15% tatim mbi dividentin.Evente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00