Këtë muaj del në qarkullim monedha e re metalike 10 Lekë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 11/06/2019

Këtë muaj del në qarkullim monedha e re metalike 10 Lekë

Share
nga Admin
Qer 11, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Këtë muaj, me 25 qershor do të hidhet në qarkullim monedha metalike shqiptare me vlerë nominale 10 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2018.

Monedha e re metalike, 10 Lekë ka të njëjtën përbërje, pamje, përmasa dhe peshë me monedhën metalike me vlerë nominale 10 Lekë, emetim i vitit 2013.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, ndryshimi është tek viti i emetimit i shtypur në trupin e monedhës metalike. Viti shënon “2018”, dhe është bërë drejtshkrimi i fjalëve duke vendosur “LEKË”, dhe “SHQIPËRISË”.

Prej 25 qershorit 2019, monedha metalike me vlerë nominale 10 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2018, do të përdoret si mjet pagese paralelisht me të gjitha monedhat metalike ekzistuese në qarkullim të kësaj prerjeje, emetime të viteve të mëparshme.

Rishtypja e monedhave metalike shqiptare me kurs ligjor, me vlerë nominale 10 Lekë, është miratuar vitin e kaluar nga Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë.