Kartëmonedha më rezistente nga Banka Qendrore Europiane » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 02/05/2019

Kartëmonedha më rezistente nga Banka Qendrore Europiane

Share
nga Admin
Maj 02, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Kartëmonedha të reja 100 dhe 200 euro do të dalin në qarkullim në  fund të këtij muaji.

Ndryshe nga kartëmonedhat aktuale, ato kanë elementë të tjera vizive dhe elementë sigurie. Ato janë më rezistentë në përdorim.

Pas testimeve, Banka Qendrore Europiane ka publikuar videon që tregon karakteristikat e kartëmonedhave përmes eksperimentit.

Siç tregohet edhe në video, kartëmonedhat u

rezistojnë hekurosjes, larjes në lavatriçe, agjentëve kimikë agresivë, ngricës, diellit dhe nxehtësisë ekstreme etj.

Parashikimet janë që karakteristikat e reja të kartëmonedhave t’ua vështirësojnë tej mase “punën” falsifikatorëve.

Biletat 100 dhe 200 euro të prezantuara te Banka Qendrore Europiane kompletojnë serinë “Europa” të nisur me hedhjen e kartëmonedhave 5 euro nga maji i 2013.
Veç rritjes së rezistencës së kartëmonedhës në përdorim, në kartëmonedhat e reja ndryshon edhe ngjyra e tyre duke kaluar nga jeshilja e smeraldë në blu të errët, duke prodhuar efektin e një dritë që spostohet në drejtimin vertikal.

Po ashtu, në kartëmonedha simboli i euros shfaqet disa herë në brendësi të shifrës. Në të djathtën e kartëmonedhës mund të vërehet një hologram me katër elemente.

Banka Qendrore Europiane