Jaguar Land Rover krijon 5,000 vende të reja pune » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/06/2017

Jaguar Land Rover krijon 5,000 vende të reja pune

Share
nga Neada Muçaj
Qer 19, 2017

Jaguar Land Rover synon të ndërtojë makina elektrike.

Land Rover do të punësojë 5,000 persona për të rritur ekspertizën e tij në teknologjinë autonome dhe elektrike.

Firma tha se do të punësohen 1,000 inxhinierë softueri dhe elektronikë, dhe 4,000 punëtorë nëpër sektorët e tjerë, duke përfshirë prodhimin.

Shumica e vendeve të punës do të jenë në Mbretërinë e Bashkuar, dhe rekrutimi do të fillojë në vitin e ardhshëm.

Prodhuesi i makinave, i cili zotërohet nga Tata Motors i Indisë, punëson më shumë se 40,000 njerëz në mbarë botën.

Kompania do të ndërtojë makinën e saj të parë elektrike, të quajtur I-PACE, në Austri.

Gjithsesi, ajo kërkon të bëj disa modele të tilla edhe në Britaninë e Madhe, nëse do të mbështetet dhe nga qeveria.

Jaguar Land Rover tregon se gjysma e të gjitha modeleve të reja në versionin elektrik do të jenë të disponueshme deri në fund të kësaj dekade, prandaj kompania po kërkon aftësi të reja në stafin e saj.

/BBC

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00