Ja cila është rruga drejt një karriere të shkëlqyer pas diplomimit
Përditësuar së fundmi: 08/03/2020

Ja cila është rruga drejt një karriere të shkëlqyer pas diplomimit

Share
nga Amantia Kullolli
Mar 08, 2020

Nga Rafaela Arapi, Data Quality Analyst

Në një kohë kur papunësia e të rinjve është e lartë, konkurrenca për të gjetur një punë me një pagë të mirë është rritur. Një diplomë universitare nuk është më e mjaftueshme. Punëdhënësit e sotëm kërkojnë studentë që kanë një diversitet eksperiencash jashtë studimeve të tyre, të rregullta akademike.

Sipas një artikulli të publikuar nga The Atlantic, eksperiencat jashtë studimeve akademike: Internshipe, punë, vullnetarizmi, dhe aktivitetet jashtëkurrikulare qëndrojnë në krye të listës së kërkesave gjatë punësimit të një të sapodiplomuari. Si rrjedhojë, është më e rëndësishme të kërkoni për mundësitë e ndryshme në dispozicion, gjatë edukimit tuaj në universitet.

Lexo: Agro Challenge, mundësia e të rinjve në fushën e agrobiznesit

Konsideroni Anën, të cilës i është ofruar një pozicion pune me kohë të plotë te McKinsey & Company para se të diplomohej, për shkak të eksperiencës diverse jashtëkurrikulare që ajo ka patur gjatë studimeve të saj bachelor. Ose Viola, e cila është përfshirë në Internshipe dhe si vullnetare, në projekte të ndryshme gjatë studimeve, dhe i është ofruar një vend pune nga Apple.

Këto janë vetëm dy nga shumë histori suksesi të individëve, që kanë nisur të ndërtojnë karrierën e tyre që në ditën e pare të studimeve universitare. Por, cili është sekreti i Anës, Violës, apo studentëve të tjerë, që mund të zgjedhin karrierën e tyre, ndryshe nga mijëra studentë të tjerë që janë pjesë e të ashtuquajturve “brezi i të papunëve”? A kishin ata prejardhje të privilegjuar dhe familjet e tyre iu ofruan të gjitha llojet e mundësive?

Jo. Sekreti i tyre është HeySuccess.com, sekreti i përdorur nga të rinjtë më të suksesshëm sot. HeySuccess është zgjedhja e studentëve dhe të sapodiplomuarve sepse ofron tre përbërës kryesorë për zhvillimin dhe suksesin e tyre në karrierë:

  1. Dhjetëra mijëra mundësi në mbi 180 vende, përfshirë praktikat, bursat, konferencat e studentëve dhe kompeticione,
  2. Burime të dobishme, këshilla për aplikime dhe webinare të prodhuara nga ekspertë të HR dhe të diplomuar të tjerë të suksesshëm,
  3. Një rrjet i të rinjve dhe rekrutuesve më të jashtëzakonshëm nga e gjithë bota.

HeySuccess beson se një arsim universitar është shumë i rëndësishëm, por nuk është mjaftueshëm në botën e sotme shumë konkurruese dhe të globalizuar. HeySuccess ofron një avantazh mbi diplomën universitare, që i bën të diplomuarit më të aftë dhe të përgatitur në tregun global.

Në 12 muajt e fundit, HeySuccess ka lidhur më shumë se 30,000 studentë me mundësitë e ofruara nga Coca Cola, Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, Singapori Airlines, Apple, H&M dhe 6.000 ndërmarrje të tjera, universitete, organizata qeveritare dhe jo-fitimprurëse.

Lexo: “AIESEC”, organizata globale që ofron mundësi për të rinjtë

HeySuccess po zgjerohet në Shqipëri, në mënyrë që t’i sjellë këto mijëra mundësi për studentët vendas.

Artikulli u shkrua nga një përfaqësuese e Kampusit HeySuccess në Tiranë, Rafaela Arapi, që gjithashtu ofron një kod zbritje prej 10% për të kaluar Premium në HeySuccess: RAFAELA. HeySuccess Premium lejon qasje të pakufizuar në të gjitha mundësitë, burimet dhe veçoritë e faqes. Më shumë informacione mund të gjenden KËTU.

Ne mezi presim që t’ju urojmë mirëseardhjen në Klubin e HeySuccess!

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente