Agro Challenge mundësia e të rinjve në fushën e agrobiznesit
Përditësuar së fundmi: 30/01/2020

Agro Challenge, mundësia e të rinjve në fushën e agrobiznesit

Share
nga Amantia Kullolli
Jan 30, 2020

Një sfidë startup-esh po zhvillohet në vend, kryesisht në 4 qytete: Tiranë, Vlorë, Shkodër dhe Korçë. Kompeticioni Agro Challenge ka kaluar në fazën e përzgjedhjes. Në Tiranë u përzgjodhën 5 ide të prezantuara nga studentë, startup dhe biznese të regjistruara. Këto ide janë në fushën e turizmit, inovacionit dhe shërbimeve. 

Qëllimi i Agro Challenge është të nxisë shpirtin sipërmarrës të të rinjve në Shqipëri, por edhe në nivel ndërkombëtar. Agro Challenge është një projekt nga qeveria gjermane nëpërmjet GIZ-it dhe i zhvilluar nga Adriapol Institut.

Lexo: Si të mos e “vrisni” biznesin tuaj? Disa këshilla nga Makwana dhe Morrow në seminarin “The Start up Business & Access to Finance”

Kriteret për bizneset e regjistruara janë: të kenë 5 vite të regjistruar në treg dhe të operojnë në 4 qytetet në Shqipëri, ku do të zhvillohet konkursi. Do zgjidhet një fitues nga 4 qytetet. Ata do të marrin pjesë në një bootcamp që do të zhvillohet në Tiranë. Sipas organizatorëve, më pas, do të ketë 1 konkurs kombëtar nga ku do të dalë një fitues, qw do të marrë pjesë në Agripreneurs Summit, Greqi në tetor 2020.

Në një intervistë të zhvilluar me Blerta Hoxhën organizatore e eventit, ajo theksoi se, “ka interes nga të rinjtë, të fokusuar në fushën e agrobiznesit. Pavarësisht se disa janë në fazën e parë të shfaqjes së interesit”.

Lexo: Sipërmarrësit e huaj, investime në teknologji për agrobiznesin

Juria është e organizuar në nivel kombëtar dhe përbëhet nga sipërmarrës. Qëllimi i jurisë është të selektojë idetë më të mira në fushën e agrobiznesit. Ka ide, të cilat bëjnë ndërthurjen e agrobiznesit me teknologjinë. Këto ide priten që të spikasin më shumë përpara jurisë”, sipas Blerina Hoxhës.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube