Ja çfarë na shpërqëndron në punë


Çdo ditë pune e re, vjen me gjëra të reja, me më shumë përgjegjësi. Projektet, të cilat duhen mbaruar, për disa arsye zvarriten. Sa na shpërqëndrojnë mediat sociale, ose më saktë sa ndikojnë ato në shpërqëndrimin tonë? A janë në ndihmën tonë apo thjesht janë një zhurmues që na humbet kohën?

Është thuajse e pamundur që gjatë tetë orëve punë të jeni të përqëndruar çdo minutë tek puna. Mirëpo shpërqëndrimi ndikon direkt në produktivitetin tuaj. Shpesh herë kemi disa arsye apo shkaktarë, të cilët na shpërqëndrojnë dhe ndikojnë në produktivitetin tonë si psh: ambienti toksik i punës, mediat sociale, pushimet e shkurta mes orëve, ngarkesa me punë dhe projekte të shumta njëkohësisht, si dhe zhurmat në ambientet e punës. Le t’i shtjellojmë më poshtë këta faktorë:

Ambienti toksik

Ambienti i punës ndikon në produktivitetin tonë. Por, ambienti i punës jo gjithmonë është pozitiv, ai shpesh mund të jetë edhe toksik. Ky lloj ambienti do të ndikojë direkt tek produktiviteti juaj dhe do ta bëjë të mërzitshëm vendin e punës.

Pushimet e shkurtra

Shpesh herë, si pasojë e lodhjes duhet të pini një kafe të shkurtër apo të komunikoni me një koleg për punë apo edhe për diçka tuajën personale. Edhe pse ju mund të jeni më të përqëndruar pas një veprimi të tillë, nuk duhet të harroni edhe faktin se pjesa më e madhe e punonjësve që janë pjesë e këtij grupi humbasin mbi 24 minuta në ditë në këtë proces, kohë të cilën mund ta kishin shfytëzuar për të përfunduar një projekt të caktuar.

Ngarkesa me punë

Nëse besoni se të merreni me shumë projekte në të njejtën kohë, do të ndikojë në rritjen e produktivitetit tuaj, atëherë gaboheni. Të kalosh nga një projekt në një tjetër kërkon zhvendosjen e përqëndrimit, proces ky që ju merr kohë, të cilën mund ta kishit shfrytëzuar për të përfunduar vetëm një projekt të caktuar. Prandaj, të merresh me shumë projekte në të njëjtën kohë konsiderohet si një prej shpërqëndrimeve më të mëdha dhe që ndikon negativisht në uljen e produktivitetit.

Lexo: Gabimet që ju çojnë drejt dështimit

Mediat sociale

Mediat sociale janë një shpërqëndrues shumë i madh. Koha kur duhet të jeni produktivë shndërrohet në një kohë të shpenzuar kot. Sa më i kufizuar të jetë minutazhi i lundrimit në mediat sociale aq më produktivë do të jeni.

Zhurmat në ambientet e punës

Kolegët zhurmues janë një prej gjërave më të vështira për t’u ndryshuar pasi mënyra se si ne sillemi është krejt personale. Gjithsesi, ju duhet të mësoni se si të silleni me ta për të mirën tuaj, në mënyrë të tillë që ky ambient pune të mos ndikojë në uljen e produktivitetit tuaj.

Zvarritja e projekteve

Zvarritja e projektve ndikon negativisht në dorëzimin e projekteve të caktuara në kohën e duhur, rrjedhimisht duke ndikuar kështu edhe në uljen e produktivitetit tuaj. Duhet t’i kushtoni kohën e duhur një projekti dhe të mos e zvarrisni atë. Kjo është një fitore për ju dhe kompaninë në të cilën punoni.

Business Insider

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale