Innovation Party Pitch 2019, thirrje për konkurs në Itali


Italia, tregu ynë fqinj, po fuqizon startup-et, si përmes një legjislacioni të veçantë të përshtatur, edhe përmes komuniteteve dhe kompeticioneve të shumta në këtë drejtim.

Innovation Party Pitch është një nga këto kompeticione, i cili do të zhvillohet me 5 prill 2019  në HBTOO.

Kompeticioni inovativ, me mentorë të njohur dhe çmime me vlerë do të zhvillohet në Napoli të Italisë pranë HBTOO. Startup-et pritet të përballen me vlerësimet e jurisë. Aktualisht komepticioni është në fazë nominimesh. Fituesit e ideve më të mira do të jenë 5 startup-e, me çmimet e mëposhtme.

Çmimi i parë: një paketë konsulence strategjike, fiskale dhe financiare me vlerë 5.000 euro (Çmimi përfshin mbështetje dhe asistencë fiskale për krijimin e aktivitetit të ri, planin e zhvillimit të ndërmarrjes, konsulencë financiare për akses në financim, një kontroll në çështjet e privatësisë, krijim dhe verifikim i identitetit ëeb, plan komunikimi e marketing (NETCOA),

Çmimi i dytë: Konsulencë ligjore për zhvillimin e startup (BBPLegal), 500€ cash (BCC), hapësirë co-working në të gjithë Italinë (Regus),

Çmimi i Tretë: Akses i drejtpërdrejtë në Akademi 012, 3 salla eventi në rrethin kombëtar Regus,

Çmimi Green: vendosje e mbështetje në rrugëtim dhe programe akselerimi në equity (SeedUp),

Çmimi special i Jurisë: biletë në nderim të heronjve “Maratea 2019”

Të rinjtë italianë, si ata shqiptarë, kanë nevojë për mbështetje financiare, konsulencë dhe ambiente për të zhvilluar biznesin e tyre. Gjatë një vizite të zhvilluar të një grupi të rinjsh italianë në Tiranë dhe gjatë takimit të zhvilluar me drejtuesit e New Media Communications, sipërmarrësit e rinj italianë shprehën interes për hapësirat fizike të zhvillimit të biznesit. Hapësirat co-working duket se kanë një nivel më të lartë shfrytëzimi në Itali, krahasuar me Shqipërinë, për shkak edhe të kostove më të larta të qerasë.

Lexo: Disa startup-e nga Roma vizitojnë New Media Communications

Çfarë është Innovation Party Pitch

Innovation Party Pitch është eventi startup pitch competition fantasy, që bashkon inovacion, ide, financa, i lindur nga pasioni i përbashkët i Anna Ruggiero dhe Pierluigi Rippa për sagën e ideuar nga George Lucas e nga dëshira për t’u dhënë zë ideve inovative, me mbështetjen e grupit të Lunare Project e Knowledge for Business.

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale