Disa startup-e nga Roma vizitojnë New Media Communications


Një grup të rinjsh italianë, të cilët po punojnë për të kthyer idetë e tyre në biznes, kishin pjesë të vizitës së tyre në Shqipëri edhe njohjen e informimin në New Media Communications.

Gjatë vizitës së zhvilluar në zyrat e New Media, ata takuan Gerti Boshnjakun, themelues i kompanisë dhe njëkohësisht edhe Drejtor i Startup Grind Tirana.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës në bashkëpunim me Dhomën e Tregtisë së Romës po realizojnë internship-e të bizneseve startup mes dy vendeve.

Pjesë e vizitës nga grupi italian ishin të rinj, që me idetë e tyre të biznesit, synojnë të mund të eksportojnë e të zhvillojnë biznes edhe në Shqipëri.

Projekti mbështetet nga Ministria e Jashtme Italiane dhe ka në fokus të rinjtë mes moshës 18-35 vjeç, për biznese që kanë interes për tregtinë ndërkombëtare.

Të rinjtë italianë u njohën me klimën e startup-eve në Shqipëri, inkubatorët, mundësitë e financimit dhe legjislacionin. Gerti Boshnjaku tha se, në Shqipëri ka disa nisma për nxitjen dhe mbështetjen e ideve të reja. Përmes Startup Grind, Inovate Albania dhe disa organizmave të tjera në vend, të rinjtë kanë arritur të maturojnë idetë e tyre të biznesit, duke shënuar madje edhe raste të suksesshme, që kanë arritur të bëhen pjesë e tregut ndërkombëtar, siç është kompania Softmogul.

Sipërmarrësit e rinj italianë ishin të interesuar për nivelin e përdorimit të teknologjisë nga sipërmarrje të ndryshme në vend. Ndërsa përfaqësuesit e Dhomës së Tregtisë së Romës theksuan se Italia ka krijuar një kuadër të plotë legjislativ e fiskal për startup-et, duke u dhënë atyre edhe një përkufizim të saktë, e lehtësi për vitet e para të aktivitetit. Një nga kushtet për t’u cilësuar biznes startup, e rrjedhimisht për të përfituar lehtësi, (si p.sh. 20% e pagës mujore të të punësuarve), është përdorimi i teknologjive më të avancuara në zhvillimin e biznesit, si në prodhim edhe shërbim.

Të rinjtë italianë kanë takuar në Tiranë, përfaqësues zyrtarë të ekonomisë vendase, sipërmarrës dhe organizata që ndikojnë në zhvillimin e bizneseve start-up.

Pas kësaj edhe një grup të rinjsh nga Shqipëria pritet të vizitojnë Romën për t’u njohur nga afër me strartup-et dhe klimën atje.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale