Innovation Challenge Fund hap aplikimet për financimin e startup-eve inovative dhe organizatave » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/05/2019

Innovation Challenge Fund hap aplikimet për financimin e startup-eve inovative dhe organizatave

Share
nga Admin
Maj 13, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Innovation Challenge Fund, ka hapur mundësinë e aplikimit në mbështetje të sipërmarrjeve startup dhe organizatave. Programi i mbështetur nga Bashkimi Europian, qeveritë suedeze dhe gjermane, parashikon mbështetjen e ideve inovative.

The challenge Fund është një institucion financimi konkurrues, i cili do të përdoret si mjet për të lehtësuar qasjen në financa për kompanitë inovative në fazë të hershme të zhvillimit, si dhe për organizatat e angazhuara në shërbime për fillimin e inovacioneve dhe promovimin e sistemit shqiptar të inovacionit.

Fondi ka për qëllim që të dy palët, si bizneset startup dhe organizatat, (ofrues të shërbimeve inovative) të mbështeten në rritje kapacitetesh në forma të ndryshme përmes asistencës teknike të GIZ. Fondi do të sigurojë financim për kompanitë më premtuese për t’i ngritur ato në sipërmarrje inovative.

Fondi parashikohet të sigurojë financim për ofruesit më të mirë të shërbimeve të inovacionit për të përmirësuar më tej kapacitetin e tyre dhe / ose për të zhvilluar shërbime të reja për inovacionin dhe komunitetin fillestar në Shqipëri.

Fituesit e grandit do të përzgjidhen në bazë të disa kritereve konkurruese. Selektimi do të bëhet bazuar në kritere specifike nga një komitet vlerësimi me ekspertë ndërkombëtarë. Të gjitha aspektet e financimit do të zhvillohen në mënyrë dixhitale përfshirë edhe procesin e aplikimit.
Aplikimi për sipërmarrjet parashikon të mos kalojë 7 mijë euro për idetë stratup (të paregjistruara), deri në 15 mijë euro për startup-et e reja, të regjistruara nën dy vjet dhe 25 mijë euro për startup-et e regjistruara mes 13-36 muaj.

Minimumi i bashkëfinancimit nga aplikuesit nuk duhet të jetë më pak se 50% e gjithë kostos së projektit.

Për organizatat, mbështetja financiare është deri në 100 mijë euro.
Kliko Këtu për t’u informuar dhe aplikuar si startup ose organizatë.

Euforinnovation.al