Heritage dhe LuxForSale, një platformë e re pasurish të paluajtshme, prezanton standardin e jetës së luksit në Shqipëri - Business Magazine Albania

Heritage dhe LuxForSale, një platformë e re pasurish të paluajtshme, prezanton standardin e jetës së luksit në Shqipëri

Heritage dhe LuxForSale

Nga sot, investitorët apo klientët e interesuar në botën e pasurive të paluajtshme në zonën e Ballkanit do të mund të gjejnë markën Luxforsale edhe në Shqipëri.

Dorian Husi është një investitor serial dhe palë e interesuar në kompani të ndryshme, CEO i Hawk Services, bashkëpunëtor për Exxon, kompani ndërkombëtare si ENI, Danieli Group dhe Saipe. Përvoja dhe ekspertiza e tij janë të dobishme për të kuptuar arsyet që shtyjnë një sipërmarrës imobiliar të largohet nga Italia dhe pas një kohe të gjatë të kthehet në vendin e tij të origjinës.

“Në Itali fitova aftësitë e nevojshme për të nisur një karrierë si sipërmarrës, ndaj pas 30 vitesh vendosa të kthehem në vendlindjen time, Shqipëri.” thotë Dorian.

Shqipëria përmbush pritshmëritë e një sipërmarrësi të ri dhe dinamik. Këtu Dorian themeloi Heritage SHPK dhe Heritage Ltd (UK), platformën e parë të investimeve dhe financimit të pasurive të paluajtshme në Shqipëri dhe në të gjithë zonën e Ballkanit.

“Qëllimi im është të maksimizoj investimet në pasuri të paluajtshme, si në nivel lokal ashtu edhe ndërkombëtar, duke u ofruar investitorëve tanë shërbime cilësore si menaxhimi i pronave, zhvillimi i projekteve dhe marketingu. Ne ofrojmë gjithashtu mjete inovative financimi, të tilla si crowdfunding. Në të ardhmen, ne synojmë të zhvillojmë një platformë tregtare online për investitorët tanë, e cila do t’u sigurojë atyre akses në tregjet ndërkombëtare, duke ofruar një sërë mjetesh dhe shërbimesh për të arritur qëllimet e tyre të investimit. Misioni ynë është të ofrojmë shërbime cilësore”, vijon sipërmarrësi.

Në një intervistë për Business Journal, Dorian Hysi flet për zhvillimet, tendencat dhe pritshmeritë e tij në sipërmarrje

Dorian Husi është CEO i Heritage SHPK dhe Heritage Ltd (UK), platforma e parë e investimeve dhe financimit të pasurive të paluajtshme në Shqipëri dhe në të gjithë zonën e Ballkanit. Në fjalët e z.Husi, qëllimi i Heritage është të maksimizojmë investimet në pasuri të paluajtshme, si në nivel lokal ashtu edhe ndërkombëtar, duke ofruar shërbime cilësore si menaxhimi i pronave, zhvillimi i projekteve dhe marketing. Ata gjithashtu ofrojnë mjete inovative financimi, si crowdfunding, dhe në të ardhmen, synojnë të zhvillojnë një platformë tregtare online për investitorët e tyre, e cila do t’u sigurojë atyre akses në tregjet ndërkombëtare.

Si po zhvillohet tregu i pasurive të paluajtshme luksoze në rajon?

Tregu i pasurive të paluajtshme luksoze po përjeton një fazë rritjeje në të gjithë botën. Pritet një rritje e interesit dhe kërkesës për prona luksoze në zonën e Ballkanit për sezonet e ardhshme. Tregu ballkanik i pasurive të paluajtshme luksoze po lulëzon, për shkak të rritjes ekonomike të rajonit, rritjes së pagave, rritjes së turistëve dhe investimeve masive të huaja.

Pritet që deri në vitin 2023, vlera e tregut ballkanik të pasurive të paluajtshme luksoze të rritet me 20%, me referencë të veçantë për qytetet e mëdha si Beogradi, Sofja, Praga dhe Zagrebi. Më tej, projekte të reja të pronave të paluajtshme luksoze po zhvillohen në zonën e Ballkanit, si komplekset rezidenciale, mbi të gjitha duke shfrytëzuar projektet e mëdha private që po zhvillohen në Durrës dhe Vlorë. Investimet në pasuri të paluajtshme mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të rritur pasurinë tuaj me kalimin e kohës dhe menaxhimi i pronës është një aspekt thelbësor për të siguruar që prona juaj e investimit të funksionojë mirë.

Lexo: Tregu imobiliar në Shqipëri ka nevojë të standardizohet. Flet Gjin Gjoka, Billion G&G Group

A mund të ndash disa këshilla për të ndihmuar pronarët me investimet e tyre në pasuri të paluajtshme?

 • Kuptoni tregun lokal të pasurive të paluajtshme: Përpara se të investoni në ndonjë pronë, është thelbësore të kuptoni tregun lokal të pasurive të paluajtshme, duke përfshirë ofertën dhe kërkesën, tarifat e qirasë dhe tarifat e vendeve të lira. Ky informacion mund t’ju ndihmojë të merrni vendime të informuara se në cilat prona të investoni dhe si t’i menaxhoni ato.
 • Kryeni kujdesin e plotë të duhur: Kur shqyrtoni një investim në pronë, bëni një analizë të plotë të financave të pronës, duke përfshirë fluksin e saj të parasë, potencialin për vlerësim dhe çdo rrezik apo sfidë të mundshme. Ju gjithashtu duhet të inspektoni pronën për t’u siguruar që është në gjendje të mirë dhe pa ndonjë problem të madh.
 • Zhvillimi i një plani solid të menaxhimit të pronës: Një plan i mirë-zhvilluar i menaxhimit të pronës është thelbësor për të siguruar suksesin afatgjatë të çdo investimi në pasuri të paluajtshme. Ky plan duhet të përfshijë strategji për tërheqjen dhe mbajtjen e qiramarrësve, mirëmbajtjen e pronës dhe menaxhimin e shpenzimeve.
 • Ndërtoni një rrjet profesionistësh të besuar: Investitorët e suksesshëm të pasurive të paluajtshme dhe menaxherët e pronave mbështeten në një ekip profesionistësh të besuar, duke përfshirë agjentët e pasurive të paluajtshme, avokatët, kontraktorët dhe kontabilistët. Ndërtimi i një rrjeti profesionistësh tek të cilët mund të mbështeteni mund t’ju ndihmojë të merrni vendime më të mira investimi dhe të menaxhoni pronat tuaja në mënyrë më efektive.
 • Filloni me prona të vogla dhe diversifikoni: Fillimi me një pronë të vogël investimi mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të lagur këmbët tuaja në investimin në pasuri të paluajtshme. Ndërsa fitoni përvojë dhe ndërtoni portofolin tuaj, merrni parasysh diversifikimin e investimeve tuaja në lloje të ndryshme pronash dhe vendndodhje gjeografike për të minimizuar rrezikun dhe për të maksimizuar kthimet.

Si funksionon platforma juaj dhe si kthehen shërbimet tuaja në një vlerë të shtuar për investitorët?

Organizata jonë përbëhet nga profesionistë me përvojë të pasurive të paluajtshme, të cilët hulumtojnë dhe analizojnë plotësisht mundësitë e mundshme të investimit përpara se t’i paraqesin ato te përdoruesit e platformës sonë. Ne përdorim një qasje të orientuar nga të dhënat për menaxhimin e investimeve, duke përdorur teknologjinë më të avancuar dhe analizat e të dhënave për të identifikuar mundësitë më premtuese të investimit. Platforma jonë e investimeve ofron një shumëllojshmëri mundësish investimi në pasuri të paluajtshme, nga pronat tradicionale komerciale dhe rezidenciale deri te tregjet e reja dhe ato në zhvillim të tilla si strehimi i studentëve dhe hapësirat e bashkëpunimit. Investitorët mund të shfletojnë përzgjedhjen tonë të pronave, të rishikojnë të dhënat e detajuara të pronave dhe të marrin vendime të informuara për investime.

Investitorët mund të jenë gjithashtu të sigurt se investimet e tyre menaxhohen nga një ekip profesionistësh me përvojë, të cilët janë të përkushtuar për të arritur kthime maksimale. Ekipi ynë po monitoron vazhdimisht tendencat e tregut dhe po rregullon strategjitë tona të investimeve në përputhje me rrethanat, duke u siguruar që investitorët tanë të jenë gjithmonë përpara kurbës. Si përmbledhje, platforma jonë e investimeve në pasuri të paluajtshme ofron një qasje të sigurt, transparente dhe të organizuar për investimin në pasuri të paluajtshme. Me teknologjinë tonë më të avancuar të blockchain dhe ekipin me përvojë të investimeve, ne synojmë të demokratizojmë investimet në pasuri të paluajtshme dhe t’i ofrojmë të gjithëve mundësinë për të përfituar nga kjo klasë e aseteve fitimprurëse.

Gjithashtu do doja të shtoja se jemi bashkëpunëtorë krenarë me kompani ndërkombëtare në boten e Oil and Gas edhe energjisë si ENI, Danieli Group, Saipem, Micoperi dhe Saudi Aramco Exxon

Cilat janë kërkesat më të zakonshme nga klientët ?

Kërkesat më të zakonshme nga klientët që i drejtohen agjencisë sonë dhe platformës së investimeve për crowdfunding janë:

 1. Informacion i detajuar mbi mundësitë e ndryshme të investimit të ofruara: Klientët kërkojnë një shpjegim të detajuar të të gjitha mundësive të investimit që ofrohen në platformën e crowdfunding, duke përfshirë risqet dhe përfitimet e secilit investim.
 2. Asistencë në zgjedhjen e investimit më të përshtatshëm për nevojat dhe objektivat financiar : ndihmë në identifikimin e investimit të përshtatshëm për nevojat dhe qëllimet e tyre . Një ndihmë e tillë përfshin njohjen e detajuar të nevojave dhe objektivave të klientëve dhe rekomandimin e investimeve të përshtatshme.
 3. Këshilla financiare të personalizuara: këshilla financiare të personalizuara që mund t’i ndihmojnë atyre të marrin vendime të zgjuara në lidhje me investimet e tyre. Këshillat financiare personalizuara ofrohen duke analizuar situatën financiare të klientëve dhe identifikuar mundësitë e investimit që mund t’i ndihmojnë ata të arrijnë qëllimet e tyre.
 4. Vlerësimi i rreziqeve dhe mundësive që lidhen me investimin e zgjedhur: Klientët kërkojnë një vlerësim të detajuar të rreziqeve dhe mundësive që lidhen me secilin investim të zgjedhur. Kjo ndihmon klientët të kuptojnë risqet që janë të lidhura me secilin investim dhe të marrin vendime të informuara.
 5. Mbështetje në menaxhimin e portofolit të investimeve: kërkojnë mbështetje në menaxhimin e portofolit të tyre të investimeve. Kjo përfshin ndihmën në diversifikimin e portofolit, zgjedhjen e strategjive të investimit, dhe monitorimin e performancës së investimeve të tyre.
 6. Mjetet e monitorimit të performancës: kërkojnë mjetet e nevojshme për të monitoruar performancën e investimeve të tyre. Kjo mund të përfshijë raporte të rregullta dhe të detajuara në lidhje me performancën e investimeve, si dhe instrumente të ndryshme për të analizuar portofolin e tyre.
 7. Asistencë në menaxhimin e pozicioneve të hapura investuese: Klientët kërkojnë asistencë në menaxhimin e pozicioneve të hapura investuese,

Për t’u njohur më shumë me zhvillimet dhe tendencat ftoj lexuesit dhe partnerët tanë në sektorin e pasurive të paluajtshme, në prezantimin e grupit tonë të korporatës, Heritage shpk Hrtg limited, për hapjen e Lux For Sale, Lux For Sale Short Rent (advisoring and consultancy në eventin tonë në 20 Prill, ora 18:30, Plaza Hotel,kati 23.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #32 - Gusht 2023
Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0