Google blen HTC për 1.1 miliardë dollarë
Përditësuar së fundmi: 21/09/2017

Google blen HTC për 1.1 miliardë dollarë

Share
nga Neada Muçaj
Sht 21, 2017

Kompania Google ka arritur partneritet me HTC sipas së cilës për 1.1 miliardë dollarë do të ketë në dispozicion një pjesë të forcës punëtore të kompanisë tajvaneze.

Përveç pjesës të punonjësve, Google nga ky moment do t’i takojë edhe pjesa e pronës intelektuale të HTC në kuadër të përdorimi të patentës për prodhimin dhe dizajnin e telefonave të ardhshëm të Pixel.

Pra, Google nuk ka blerë HTC, por ekipi i tij dhe ekipi i HTC do të bashkojnë forcat për të prodhuar pajisjet e ardhshme Pixel.

Lexoni: Nëse nuk e përdorni telefonin për një kohë të gjatë, Google ju fshin të dhënat

Kompania e njohur nga Tajvani ishte e pëzgjedhura për disa nga pajisjet e para të Android, të cilat janë bërë konkurrente ndaj iPhone. Por, pas depërtimit të Samsungut në tregun e telefonave mobilë, pjesa e HTC-së ka shënuar rënie drastike – për 95% nga viti 2011.

/Mashable


Evente

Seminar për “Negociatat dhe Shitjet B2B”

Dhjetor 19, 2018
9 AM – 5:30 PM