Gjermania financon me 2 milionë euro bujqësinë shqiptare
Përditësuar së fundmi: 18/04/2019

Gjermania financon me 2 milionë euro bujqësinë shqiptare

Share
nga Ornela Trupja
Pri 18, 2019

Një projekt i ri me vlerë 2 milionë euro do të financohet nga qeveria gjermane për zhvillimin e qëndrueshëm rural në Shqipëri. Kjo marrëveshje është nënnshkruar nga ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z.Bledi Çuçi dhe drejtori i GIZ Hannes Cassens.  Marrëveshja synon të nxisë konkurrueshmërinë e bujqësisë në Shqipëri.Gjatë nënshkrimit të marrëveshjes, ministri Çuçi tha se, “kjo paketë është tërësisht e fokusuar në objektiva realë.  Pas implementimit të këtij programit të parë, do të kemi edhe një marrëveshje tjetër me shtesë fondi 8 milionë euro”.

Lexo:   Impiante diellore lundruese në Shqipëri, Statkraft lidh marrëveshjen me Ocean Sun

Katër janë shtyllat kryesore ku do të fokusohet bashkëpunimi mes Ministrisë së Bujqësisë dhe GIZ, sipas marrëveshjes:

  • Implementimi i strategjisë dhe politikave për Zhvillim Rural (mbështetje për zhvillimin e strategjive dhe politikave në përputhje me kërkesat e BE, duke rritur përthithjen e fondeve të IPARD).
  • Promovimi i zinxhirit të vlerës së produkteve tipike në zona të caktuara (zgjedhja e produkteve do të ketë orientim ndaj tregut, produkteve tradicionale apo produkteve të turizmit rural)
  • Përmirësimi i edukimit dhe forcimi i dijeve në Bujqësi dhe Turizëm Rural.
  • Rritja e kapaciteteve dhe njohurive në Bujqësi dhe Zhvillim Rural (mbështetje ndaj shërbimit këshillimor, shoqërisë civile, organizatave etj… me një fokus të veçantë në inovacionin në bujqësi)