Forumi Ekonomik Botëror shpall fituesit e "Çmimit Kristal"
Përditësuar së fundmi: 12/01/2018

Forumi Ekonomik Botëror shpall fituesit e “Çmimit Kristal”

Share
nga Neada Muçaj
Jan 12, 2018

Takimi i 48-të i Forumit Ekonomik Botëror në Davos do të mbahet mbrëmjen e së hënës, më 22 janar, nën temën “Krijimi i një të Ardhmeje të Përbashkët në një Botë të Copëtuar”.

Artistët janë unikë sepse janë pasqyra e shoqërisë, në mënyrë që të mund të shohim gabimet më qartë, por në të njëjtën kohë të njohim vlerat tona thelbësore të përbashkëta.

Eventi i 24-t, Çmimet Kristal, vlerëson arritjet e artistëve të shquar të cilët kanë treguar angazhim shembullor për përmirësimin e gjendjes së botës. Këtë vit nderohen me Çmimin Kristal aktorët dhe drejtorët Cate Blanchett dhe Shah Rukh Khan, dhe muzikanti Sir Elton John. Secili prej tyre në mënyrën e tyre ka ndërmarrë veprime të rëndësishme për të mbrojtur dinjitetin njerëzor.

Cate Blanchett, për udhëheqjen e saj në rritjen e vetëdijes për krizën e refugjatëve

Cate Blanchett është një aktore e vlerësuar me çmime ndërkombëtare dhe drejtoreshë e skenave dhe ekranit. E emëruar “Ambasador i Vullnetit Të Mirë të UNHCR-së” në vitin 2016, në njohjen e angazhimit të saj ndaj refugjatëve, ajo ka patur ndikim në rritjen e ndërgjegjësimit, përkrahjes dhe mbledhjes së fondeve për UNHCR-në.

Elton John, për drejtimin e tij në luftën kundër HIV / AIDS

Elton John është një nga artistët më të suksesshëm të botës muzikore, karriera e të cilit ka kaluar më shumë se pesë dekada. Me tridhjetë e pesë albume ari dhe njëzet e pesë platinum, ai ka shitur më shumë se 250 milionë kopje në mbarë botën.

Në vitin 1992, ai krijoi Fondacionin Elton John AIDS (EJAF), i cili sot është një nga organizatat më të mëdha jofitimprurëse të HIV / AIDS. EJAF ka mbledhur më shumë se 400 milionë dollarë deri më sot për të mbështetur qindra programe parandalimi, shërbimi dhe përkrahje për HIV / AIDS në mbarë globin.

Në vitin 1998, Mbretëresha Elizabet e emëroi Elton John, Komandant i Rendit të Perandorisë Britanike për shërbimet e tij në muzikë dhe kauza bamirëse. Elton John mori kohët e fundit çmimin humanitar Peter J. Gomes të Fondacionit Harvard.

Shah Rukh Khan, për drejtimin e tij në mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe të grave në Indi

Shah Rukh Khan është një nga aktorët më të shquar të Hollywoodit, i cili ka qenë në krye të industrisë indiane dhe televizive për më shumë se 30 vjet. Ai është themeluesi i fondacionit jofitimprurës Meer, i cili siguron mbështetje për viktimat femra të sulmeve të acidit dhe dëmtimeve të mëdha të djegies nëpërmjet trajtimit mjekësor, ndihmës juridike, trajnimit profesional, rehabilitimit dhe mbështetjes së jetesës.

Ai ka qenë gjithashtu përgjegjës për krijimin e reparteve të spitaleve të specializuara të fëmijëve dhe ka mbështetur qendrat e kujdesit për fëmijët me konvikte falas për fëmijët që i nënshtrohen trajtimit të kancerit.

/WeForum


Evente

Panairi i Sipërmarrjeve me Impakt Social

Janar 22, 2019
ora 10:00 – 15:00