Facebook përballet me një gjobë marramendëse për skandalin me Cambridge Analytica
Përditësuar së fundmi: 11/07/2018

Facebook përballet me një gjobë marramendëse për skandalin me Cambridge Analytica

Share
nga Anerola Torollari
Kor 11, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Një hetim nga Britania e Madhe po ndodhte së bashku me disa hetime nga qeveria amerikane për kompaninë e Facebook.

Facebook po përballet me një gjobë masive nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar për dështimin për të mbrojtur informacionin e përdoruesve nga firma e të dhënave Cambridge Analytica.

Firma akuzohet për grumbullimin e miliona të dhënave të përdoruesve të Facebook pa pëlqimin e tyre.

Lexoni: Facebook, Cambridge Analytica dhe ana e errët e inteligjencës emocionale

Të martën, zyrtarët britanikë njoftuan se Zyra e Komisionerit të Informacionit të Mbretërisë së Bashkuar mund të gjobisë Facebook me shumën 500,000 paund. Kjo është shuma më e madhe e lejuar sipas ligjit për mbrojtjen e të dhënave të Mbretërisë së Bashkuar.

Zyrtarët do të lejojnë Facebook të përgjigjet përpara se të marrin një vendim përfundimtar mbi gjobën. Një anëtar i komisionit parlamentar tha, “Facebook duhet t’i bëjë të ditura tashmë rezultatet e hetimeve të tyre të brendshme  komitetin tonë dhe autoriteteve të tjera relevante hetuese.”

Facebook po hetohet gjithashtu nga Komisioni i Letrave me Vlerë, Komisioni Federal i Tregtisë dhe FBI në SHBA.

burimi: newsy