Eurosig bëhet aksioneri i dytë më i madh i UBA Bank

Eurosig

Eurosig, kompania e sigurimeve e drjtuar nga z.Kadri Morina ka rritur pjesën e saj të kapitalit aksioner të Bankës së Bashkuar të Shqipërisë (UBA).

Me blerjen e më shumë se 2% të aksioneve gjatë këtij muajit, Eurosig arrin të ketë gati 19% të totalit të kapitalit. Aksioneri i parë vijon të jetë Banka Islamike për Zhvillim, që kontrollon me mbi 72% të kapitalit.

Pjesëmarrja e parë e Eurosig në UBA  ishte në mesin e vitit të kaluar. Kompania e sigurimeve bleu rreth 9% të aksioneve nga Banka Islamike për Zhvillim, për një vlerë gati 1 milion dollar.

Sipas drejtuesit të kompanisë, panet janë për rritje të mëtejshme të pozitës në këtë bankë. Eurosig ka investuar rreth 2.4 milionë USD deri më tani në UBA Bank.

Lexo: 3 mënyra se si të jeni konkurrues në një klimë të pasigurt

Eurosig ka shfaqur interesin e saj për futjen në tregun bankar që në shitjen e Tirana Bank. Në planet e Erosig, UBA  Bank pritet të jetë e pesta bankë me kapital shqiptar në treg. Banka e Bashkuar e Shqipërisë është themeluar në vitin 1993 dhe zotëron më pak se 1% të tregut bankar.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale