Dushet e reja që përdorin më pak ujë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 17/10/2016

Dushet e reja që përdorin më pak ujë

Share
nga Neada Muçaj
Tet 17, 2016

Ky startup vjen me idenë për të revolucionarizuar dushet dhe CEO i Apple ka investuar në të.

Quhet Nebia, një sistem dushi automatik dhe qëllimi i saj është të ndryshojë mënyrën sesi ne lahemi.

Dushet janë burimi më i madh i shpenzimit të ujit. Nebia përdor një presion shumë të madh për të ta kthyer ujin në miliona pikëza të imëta.

Fillimisht kjo teknologji u zhvillua për motorrët reaktiv.

Pikëzat përhapen në një sipërfaqe më të gjerë kështuqë më shumë ujë do të bjerë në kontakt me trupin tonë.

Nebia mbulon nëj sipërfaqe 10 herë më të madhe se një dush i zakonshëm duke krijuar atmosferën e një reje një reje të ngrohtë.

Nebia përdir 70% ujë më pak krahasuar me një dush të zakonshëm që harxhon 28 litra ujë krahasuar me standartin e industrisë 9.5 litra.

Koka e dushit është e lëvizshme dhe montohet në të njëjtin vend ku ndodhet dushi juaj aktual.

Kjo ide do të jetë zgjidhja për thatësirën e shumë vendeve dhe ruajtjes së ujit si një burim i shtershëm.

Fushata e tyre e parë mblodhi 3 milionë dollarë dhe investitorët janë CEO i Apple Tim Cook dhe rrjeti i palestrave Equinox.

Ndoshta 400 dollarë mund të duken një shpenzim i madh për një dush, por Nebia nuk është një dush çfarëdo.

/BusinessInsider