Njoftim për shtyp nga Dentem

Dentem – Startup-i shqiptar hedh hapa të sigurt drejt suksesit


Dentem është një platformë online që nga njëra anë lejon dentistët për të menaxhuar axhendën e tyre, dosjet e pacientit, automatizimin e  marrëdhënieve me pacientët dhe u japin atyre një përvojë të re emocionuese në Cloud. – Nga ana tjetër i lejon pacientëve për të zbuluar klinika rreth tyre në qoftë se ata duan një dentist të ri ose ata zhvendosen nga qyteti. www.dentem.co

Si  filloi?

Dentem filloi një vit më parë, si një projekt nga një kompani zhvillimi për aplikacione dhe web në Tiranë, Shqipëri. Ishte një kërkesë e një dentisti që kishte probleme me software-in paraardhës, dështimi i hard drive dhe humbja e software me të gjitha dosjet e pacienteve. Në këtë moment lindi dhe ideja!

Që nga fillimi, ideja ishte për të krijuar një zgjidhje për të gjitha klinikat dhe për të përfshirë pacientët në këtë platformë. Duke qenë në një treg si Shqipëria, ku komuniteti i Startup është i varfër dhe është shumë e vështirë për të marrë ndihmë apo investim,  rruga e Dentem nuk ka qenë një udhëtim aspak i lehtë. Duke qenë gjithmonë gati për ndryshim, Dentem arriti të ishte në gjendje të mbijetonte si në tregun shqiptar ashtu edhe në tregun ndërkombëtar, ku një startup nga Shqipëria shihet me mosbesim.

Ku jemi tani?

Të pasurit e një vizioni, ka bërë që ekipi ynë të mos ndalet nga asgjë. Dentem u shpall fitues në gara të ndryshme dhe po krijon një Brand të njohur në rajon në mënyrë që të jetë gati për tregun ndërkombëtar. Nga një konkurs në Gjermani, krijuam kontaktin me ABC – Accelerator. Ishin 400 skuadra europiane në konkurim në ABC dhe vetëm 10 u bënë pjesë e këtij përshpejtuesi biznesi, ndërmjet të cilave për herë të parë ishte dhe një skuadë Shqiptare.

Accelerator – Përshpejtimi

Dentem mori një investim si dhe shumë trajnime për zhvillimin e biznesit, përmirësimin e aplikacionit dhe u njoh me një rrjet të gjerë njerëzish me influencë në ekosistem nga ABC-accelerator dhe ofroi në këmbim 8% aksione të kompanisë. Që nga fundi i dhjetorit kemi filluar shitjet dhe tani ne kemi klientë nga 3 shtete dhe po planifikojmë për të dalë në tregun global në një vit. Partnerët e rinj dhe kontratat  me rishitës janë duke u nënshkruar dhe për më tepër Dentem është pranuar në Bluemix IBM, Facebook FbStart dhe Microsoft Bizspark çka do të ndihmojë në shpërndarje më lehtë.

21 janar 2016 është Demo Day.

Ka 10 Ekipe nga ky grumbullim dhe Dentem është i vetmi ekip shqiptar në një Përshpejtues Ndërkombëtar dhe do te prezantohet në skenë para shumë investitorëve.Ishte një udhëtim i vështirë me ulje dhe ngritje, por  skukadra Dentem ishte gjithmonë së bashku.

“Unë besoj shumë tek Dentem! Kam shumë njerëz të dashur përreth, vëllai im që është edhe bashkëthemelues në Dentem, ekipi ynë, familja jonë, mentorët, partnerët, ekipi Abc, dhe kjo na motivon ne për të kaluar kufijtë. Kemi arritur deri këtu pa ndonjë investim të madh, por tani është momenti që të kemi njerëz të jashtëzakonshëm në bord në rrugëtimin tonë global “, -. Alen Saqe CEO i Dentem.

Photos: Siniša Kanižaj / ABC.


Dentem is an online platform that from one side allows dentist to manage their agenda, patient files, automate patients relationships and giving them an new exciting overall experience of a cloud on platform. – From the other side allows patient to discover clinics around them if they want a new dentist or they moved from their home and they can rate them. www.dentem.co

How it all started?

Dentem Started a year ago as a side project from a web and app development company in Tirana Albania. As a request from a dentist that had problems with the previous software, hard drive failure and he lost the software with all the files. This the blueprints started.

Since the start the idea was to create a solution for all the clinics and to involve the patients too. Being in a market like Albania where the startup community it’s poor and it’s very difficult to get help or investment made the road very difficult. Being agile  and able change made Dentem survive where not only Albanian market was difficult  but even international market because they are not very fond to the balkan region.

Where are we now?

Having a vision didn’t stop our team from anything. Winning achievements participating  in different competitions and creating a buzz around made Dentem ready for the international market. From  a competition in Germany where we connected with ABC accelerator and we have been accepted and have been accelerating our business since.

Acceleration.

We got some investment from Abc-accelerator and now we are ready for great people on board. Since the end of December we started sales and now we have clients from 3 countries and we are planing to go global in a year. New partners and resellers contracts are just being signed and furthermore we have been accepted in IBM bluemix, Facebook FbStart and Microsoft Biz Spark that will help us scale easy.

21 january 2016 it’s the Demo Day. There are 10 Teams from this batch and Dentem is the only Albanian team that made it to be in an International accelerator and pitch in front of many investors. It was a difficult journey with ups and downs but Dentem team was always together.

“I believe in Dentem very much! I have great people surrounding me, my brother and cofounder at dentem, our team , our family, mentors, partners, Abc team and this motivates me to push it to the limits. Until now we have made it possible without any great investment but now it’s the moment to have great people on the board and go global.” – ALEN SAQE CEO –

Photos: Siniša Kanižaj / ABC.

 

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #33 - Nëntor 2023

Numri 33 i revistës tonë, i cili me krenari mund të quhet “Revista e Personazheve.” Në këtë numër, jemi fokusuar në trajtimin e personaliteteve të shquara në fusha të ndryshme, brenda dhe jashtë kufijve të vendit tonë.

Dinamika e emigracionit ka bërë që shqiptarët të kontribuojnë në mënyra të ndryshme në vende të shumta të botës, duke ruajtur gjithmonë lidhjen me atdhen. Numri ynë i ri shpalos ngjarjet dhe angazhimet e tyre, duke sjellë në fokus dinamikën e tyre në ekonominë globale.

Në faqet e revistës, do të njiheni me personalitete të rëndësishme si Drita Ivanaj, e cila me fondacionin e saj ndihmon në avancimin e arsimit dhe kulturës. Gjithashtu, do të përfshihemi në misionin e dr. Skënder Myrtezanit dhe anëtarëve të Vatra Queens, New York, për kthimin e eshtrave të At Fan Nolit në Shqipëri.

Marjana Koçeku, …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0