Cili është gabimi që bëjnë shumica e njerëzve kur vendosin qëllime


Gabimi më i madh që bëjnë njerëzit kur vendosin për një ëndërr është se ata nuk mendojnë mjaftueshëm si të mëdhenj. Ata vendosin synime të vogla me afate kohore të mëdha. Mos e bëni këtë! Merrni masa për plane 20-vjeçare.

Lexo: Sakrificat që bëjnë njerëzit e suksesshëm për të arritur qëllimet e tyre

Pse mendoj në afatet 20-vjeçare? Sepse duhet kohë për të qenë më i miri. Duhen dekada, jo muaj. Kam jetuar dhe drejtuar jetën time me plane 20-vjeçare. Ky është afati kohor i suksesit. Me deklaratën time të parë ose ëndrrën e jetës kam dashur të jem siguria më e mirë në botë. Kur i jepni vetes 20 vjet, mund të arrini gjithçka. Nuk ka të bëjë me talentin, ka të bëjë me vënien në praktikë. Nëse drejtoni milje, do të arrini në vijën tuaj finale.

Një nga autorët e mi të preferuar, Anders Ericsson, tha se nuk ka rrugë të shkurtër. Nuk ka shpifje. Pra, mos e besoni atë që media ju tregon për një person që ka genet e duhura. Nuk ka një gjë të tillë. Për fat të keq, ne jetojmë në një botë të hakerave dhe shkurtesave. Do të tundoheni të shkurtoni afatet kohore për të siguruar një rregullim të shpejtë. Mos e bëni atë. Kjo ju vjedh fuqinë. Angazhimi afatgjatë ju jep fuqinë.

Kush është më i forti në burg: rojet, të burgosurit që numërojnë ditët derisa të lirohen apo drejtori? Asnjëri prej tyre. Janë të dënuarit me dënim të përjetshëm, ata që kanë të gjithë fuqinë në burg. Pse? Sepse ata e dinë që po kalojnë ditën e fundit në një qeli burgu. Ata nuk po dalin herët. Ata nuk kanë asgjë për të humbur.

Ju duhet ta trajtoni qëllimin tuaj 20-vjeçar në të njëjtën mënyrë. Ta mendoni si një fjali të përjetshme. Angazhimi për qëllimin tuaj, për t’u bërë më i miri është tani një dënim i përjetshëm. Filloni të veproni duke e ditur që nuk do të dilni kurrë.

Mendoni për vizionin tuaj përfundimtar, mendoni për sa i përket planit tuaj 20-vjeçar. Dhe pyesni veten:

Si të bëni angazhime më të vogla për të qëndruar në rrugën e duhur me ëndrrën tuaj afatgjatë? Një mendim i fundit për këtë: Nuk do të të duhen 20 vjet të jesh i suksesshëm. Do të keni sukses gjatë rrugës, do të fitoni para, do të ndryshoni jetën tuaj. Por, keni nevojë për një kohë të gjatë për t’u bërë më të mirët, për të përmbushur misionin tuaj final.

Lexo: Si të mposhtni frikën për të realizuar qëllimet tuaja të vërteta

Dhe nuk ka nevojë të jetë diçka e re. Mund të jetë diçka që ju jeni duke bërë aktualisht, le të themi që dëshironi të jeni prindi më i mirë, ose llogaritari më i mirë, ose bashkëshorti më i mirë, ose diçka tjetër që ju jeni duke bërë tani, por dëshironi të jeni më i miri. Thjesht vendosni qëllimin tuaj dhe më pas punoni për të.

INC

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale