Çfarë është menaxhimi


Menaxhimi është një fenomen universal. Është një term shumë popullor dhe i përdorur gjerësisht. Të gjitha organizatat si biznesi, politika, kulturore apo sociale janë të përfshira në menaxhim, sepse menaxhimi ndihmon dhe drejton përpjekjet e ndryshme drejt një qëllimi të përcaktuar.

Menaxhimi përfshin krijimin e një mjedisi të brendshëm: -Menaxhimi vë në përdorim faktorët e ndryshëm të prodhimit. Prandaj, është përgjegjësi e menaxhmentit të krijojë kushte të tilla që janë të favorshme për përpjekjet maksimale, në mënyrë që njerëzit të jenë në gjendje të kryejnë detyrën e tyre në mënyrë efikase dhe efektive. Ai përfshin sigurimin e disponueshmërisë së lëndëve të para, përcaktimin e pagave dhe pagesave, formulimin e rregullave, rregulloreve, etj. Menaxhimi mund të përcaktohet si proces, aktivitet, disiplinë.

Menaxhimi është si investimi. Qëllimi i tij është që të nxjerrë maksimumin nga burimet, të shtojë vlerën më të madhe ose të sigurojë fitimin më të mirë. Menaxhimi mund të përkufizohet si arritja e qëllimeve në një mënyrë që e bën më të mirë përdorimin e të gjitha burimeve. Ky përkufizim përfshin vetë-menaxhimin, si dhe menaxhimin e njerëzve, duke qenë një menaxher.  Çdoherë që i jep prioritet në fakt ti po menaxhon kohën tënde. Ju menaxhoni veten dhe të gjitha burimet e tjera në dispozicion për të bërë një punë të mirë. Ne duhet të përvetësojmë kuptimin e menaxhimit në mënyrë që të dimë se çfarë aftësish menaxhimi duhet të zhvillojmë.

Mendoni se çfarë do të thotë të jesh investitor, dikush me para për të investuar dhe që dëshiron kthimin më të mirë. Një person i tillë kalon paratë e tij ose të saj rregullisht për të siguruar një kthim më të lartë të të ardhurave. Nuk mund të jetojmë pa një menaxhim të mirë. Asgjë nuk do të bëhet pa të.

Si mund të shfrytëzoni më mirë kohën dhe jetën tuaj nëse nuk keni përcaktuar prioritetet dhe nuk investoni mençur kohën tuaj?  Bota është aq komplekse sa që asgjë nuk është e mundur pa koordinimin e një numri të madh njerëzish. Kjo kërkon një menaxhim të mirë. Menaxhimi sot, ka të bëjë me lehtësimin, duke u mundësuar të tjerëve të veprojnë, duke qenë një katalizator dhe trajner.

Objektivat e menaxhimit:

  • Marrja e rezultateve maksimale me përpjekjet minimale
  • Rritja e efikasitetit të faktorëve të prodhimit
  • Prosperiteti maksimal për punëdhënësin dhe punonjësit
  • Përmirësimi njerëzor dhe Drejtësia Sociale

Leadersdirect

Managementstudy

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale