Certifikohen 13 mjeshtra zejtarë


 Në ambientet e Dhomës Tregtare të Zejtarisë u mbajt konferenca e parë e zejtarisë, Formimi profesional, praktik dhe modern për të plotësuar nevojat e biznesit me fuqi punëtore të kualifikuar”.Organizatorët theksuan nevojën e mbështetjes së artizanëve dhe nxitjes së vetëpuniKjo ceremoni bëri bashkë figura të njohura shqiptare dhe gjermane ku ndër ta përmendimësimit në këtë drejtim. Kryetari i Dhomës Luan Bregasi, tha se shembujt e mirë janë tashmë në treg dhe nevojitet që shkollat e qendrat e formimit profesional të marrin një rol më të rëndësishëm në këtë drejtim.

Në fjalimin e tij, Luan Bregasi theksoi arritjen për krijimin e ligjit të Zejtarisë. “Kjo dhomë e ka nisur aktivitetin në shërbim të sipërmarrësve dhe komunitetit të zejtarëve. Misioni i saj është të ndihmojë zejtarët dhe të japë praktika profesionale, që nesër të kemi në treg profesionistë të vërtëtë.”

Ministrja e Financave Anila Denaj theksoi rëndësinë e kualifikimit të fuqisë punëtore në përputhje me nevojat e tregut të punës. Ministrja theksoi se, gërshetimi i teorisë me praktikën është tepër i rëndësishëm për arsimin profesional. “Arsimimi dual, me 50 % kohë në trajnim dhe 50% kohë në punë, është një edukatë gjermane, të cilën mund ta adoptojmë në kushtet shqiptare aty ku është e nevojshme.

Lexo: Nxitja e zhvillimit të zejtarisë, drejt krijimit Dhoma Kombëtare e Zejtarisë

Dhoma Kombëtar e Zejtarisë çertifikoi me titullin Mjeshtër nga Dhoma e Zejtarisë i disa prej figurave jo pak të njohura të artit, sipërmarrjes dhe zejtarisë.

U nderuan me titullin Mjeshtër:

 • Tereze Gega- Mjeshtre në sektorin e artizanatit
 • Gëzim Hidri – Mjeshtër në përpunimin e gurit
 • Marjana Kroi – Mjeshtre në fushën e estetikës
 • Vasillaq Kolevica – Mjeshtër në fushën e qeramikës
 • Reshat Taku – Mjeshtër në kulinari
 • Neritan Rustemi – Mjeshtër në pastiçeri
 • Adelina Theodhori – Mjeshtre në artizanat
 • Florenca Reci – Mjeshtre në artizanat
 • Meliha Zyberi – Mjeshtre në artizanat
 • Avni Nela – Mjeshtër i milellit dhe i bukës
 • Anida Morina – Mjeshtre në ndërthurjen e modernes me tradicionalen
 • Erti Byturku – Mjeshtër berber
 • Rifat Toska – Mjeshtër i përpunimit të drurit

Në bashkëpunim me Dhomën e Zejtarisë Koblenz Dhoma Kombëtare e Zejtarisë në Shqipëri synon:

 1. Zbatimin e plotë të ligjit shqiptar për Zejtarinë;
 2. Ndërtimin e Dhomës Kombëtare të Zejtarisë dhe strukturave të saj;
 3. Krijimin e regjistrit të nërmarrjeve zejtare dhe mjeshtrave;
 4. Organizimin dhe kordinimin e trajnimeve të zejeve;
 5. Arsimimin dhe trajnimin e zejtarëve dhe praktikantëve;
 6. Krijimin e ofertave të shërbimit për kompanitë anëtare;
 7. Konceptimin e performacës publike të Dhomës Kombëtare të Zejtarisë;
 8. Ne ndjekim zejtarët në rrugën e tyre drejt suksesit.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale