Brexit, emigrantët para një rreziku të lartë dëbimi » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/11/2019

Brexit, emigrantët para një rreziku të lartë dëbimi

Share
nga Admin
Nën 15, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Britania do të dëbojë qytetarët europianë, të cilët nuk do të mund të arrijnë të aplikojnë në kohë për statusin e ri të emigrantit.

Një dokument politik i qeverisë i papublikuar zyrtarisht është është bërë pikë referimi për media ndërkombetare.

Projekti i qeverisë britanike cilësohet si një nga lëvizjet më të forta në drejtim të emigracionit të viteve të fundit pasi i jep fund statusit prioritar për qytetarët europianë.

Një listë e ngushtë e përjashtimeve nga dëbimi, si persona me paaftësi fizike qapo mendore, apo fëmijë, prindërit e të cilëve janë të pajisur me dokumenta, është përfshirë në dokumentat e qeverisë britanike. Një jurist për çështjet e emigracionit i tha Reuters se, “Nëse dikush nuk do të aplikojë para afatit, ata nuk do të kenë vendbanim të ligjshëm dhe do të nisë procesi për dëbimin e tyre”.

Lexo: Efekti Brexit, ekonomia gjermane rrezikon recesion
Plani mund të rishikohet nëse Konservatorët humbasin zgjedhjet e 12 dhjetorit.

Për momentin, gjysma e 3.5 milionë qytetarve europianë që jetojnë në Britani kanë aplikuar për statusin e ri ligjor, ndërsa afati i fundit për aplikim është 31 dhjetori 2020.

Në Britani ka shume emigrantë shqiptarë, të cilët ende nuk janë pajisur me dokumentin e rezidencës.

Reuters