Efekti Brexit, ekonomia gjermane rrezikon recesion » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 23/03/2019

Efekti Brexit, ekonomia gjermane rrezikon recesion

Share
nga Admin
Mar 23, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Për herë të parë në katër vitet e fundit, titujt e borxhit, të ekonomisë më të fortë në Europë, janë në rënie. Yield-i i borxhit 10-vjeçar gjerman ra në -0.001. Besimi në ekonomi ka rënë dhe po marrin terren shqetësimet për dobësimin e ekonomisë gjermane. Ecuria e shifrave këtë vit, ka shtuar pikëpyetjet se Gjermania po i drejtohet një recesioni. Ekonomistët mendojnë se, ulja e interesave të borxhit, mund të jetë rezultat i shqetësimeve për Brexit dhe dobësimit të industrisë.

Industria prodhuese në Gjermani u tkurr edhe gjatë muajit mars, duke shënuar muajin e tretë në rënie e duke zbritur njëkohësisht në nivelet më të ulëta të 6 viteve të fundit. Duhet të kujtojmë se borxhi 10-vjeçar i Qeverisë Gjermane, shërben si referencë për të gjithë titujt europianë, pasi shihet si instrumenti më i sigurt për investitorët europianë. Qëndrueshmëria e tij, e ka bërë të krahasohet nga investitorët, me një tjetër instrument të rëndësishëm investimi, siç janë metalet e çmuara.

Sipas të dhënave të muajit të kaluar, në tremujorin ne fundit 2018, Gjermania mezi shmangu recesionin. Ekonomistët mendojnë se fatura më e madhe po vjen nga pasiguria e efekteve Brexit.

Lexo: Josif Grabocka, profesori i Inteligjencës Artificiale në Gjermani

Kjo do të thotë se jo vetëm investitorët e lidhur drejtpërdrejt me tregun britanik, por edhe ata në Europë janë të shqetësuar për zhvillimet.

Pasiguritë, janë rrezik direkt i rritjes ekonomike të një vendi, e madje edhe të një recesioni.

Efektet tashmë janë të dukshme. Banka Qendrore Europiane ka ulur së fundi në 1.1% parashikimet e saj për rritjen ekonomike të këtij viti, nga 1.7% që ishte parashikimi i fillimvitit.