Patentat e kompanise gjigande Sony Corporation » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/08/2018

Patentat e kompanise gjigande Sony Corporation

Share
nga Albana Laknori
Gus 15, 2018
Diplomuar per Inixhinieri Gjeologjike ne 1993, UPT Tirane, pastaj ne Drejtesi ne 2005, nga FD, Tirane Master i Avancuar
lexo me teper >

 

Sony Corp, konglomerati japonez dhe gjigandi i teknologjisë, ka aplikuar për dy grupe patentash, sipas regjistrimeve të publikuara nga USPTO (Zyra e Patentave dhe Markave të SHBA).

Ngritja e Ekosistemeve Bazë të Bllokut te patentave.

Këto paraqitjet tregojnë se Sony po shqyrton projektimin e pajisjeve që synojnë në ruajtjen e zinxhirit të bllokut te patentave. Të dy aplikacionet për patentë quhen Device dhe System and Electronic Node dhe Metoda për Ruajtjen e Librit të Shpërndarë. Të dy patentat përqendrohen në përshkrimet e pajisjeve, si dhe sistemet që do të përdoren për mbajtjen e librave. Një aplikacion (Nyja Elektronike dhe Metoda për Ruajtjen e Librit të Shpërndarë) përshkruan një pajisje që mund të përdoret për të mbajtur një regjistër të shpërndarë.

Kjo pajisje do të përbëhej nga një qark që do të konfigurohej për të kryer procesin e minierave që do të shtonte blloqe në rrjet. Patenta shpjegon se si blloqet e reja mund të ngjeshen dhe pastaj mund të shtohen në një libër të shpërndarë. Sipas patentës, blloqe të vogla që prodhohen nga një nyje mund të çojnë në shpërblime më të mëdha për përdoruesit.

 

Aplikimi i dytë (Device and System) përshkruan zhvillimin e një pajisjeje që mund të përdoret për të hyrë në një regjistër të shpërndarë dhe më pas duke përdorur një sistem të virtualeve të shumëfishta për të mbajtur atë regjistër. Duke përdorur nyjet virtuale, teknologjia po përpiqet të sigurojë integritetin e bllokut të zinxhirit, veçanërisht në rastet kur numri i pajisjeve zvogëlohet ose janë vetëm disa. Patenta të tjera për zinxhirin e bllokut Kjo nuk është hera e parë që Sony ka aplikuar për patentat në teknologjinë e zinxhirit të bllokut te patentave.

Vitin e kaluar në nëntor, konglomerati japonez kishte aplikuar për një patentë për të përdorur bllokun e patentave në sektorin e arsimit.

Kjo patentë ishte paraqitur në partneritet me gjigantin amerikan të teknologjisë, IBM. Ideja ishte të krijohej një sistem që mund të ruante informacionin e studentëve si certifikata, përvoja arsimore etj. Sony gjithashtu kishte aplikuar për një patentë për të krijuar një sistem identifikimi përdorues të fokusuar në sistemet zinxhir të Bllokut. Ky ishte një sistem i legalizimit të multifaktorit (MFA) i bazuar në zinxhirin e Bllokut, i cili do të përdorë dy regjistra të ndarë për të krijuar procesin e identifikimit. Ndërsa patentat e mëhershme rrotulloheshin rreth zhvillimit të zgjidhjeve të bazuara në zinxhirë bllok, këto patenta të fundit fokusohen në zhvillimin e sistemeve hardware për DLT (teknologjia e shpërndarjes së librarisë).

 

Sony nuk është e vetmja industri e madhe që do të aplikojë për patentat e fokusuara në teknologjinë e zinxhirit te patentave. Gjigandi amerikan i shitjes me pakicë, Walmart gjithashtu kohët e fundit ka aplikuar për një patentë, për të menaxhuar pajisjet e zgjuara duke përdorur teknologjinë Blockchain. Muajin e kaluar, në korrik, Banka e Amerikës (BA) paraqiti një patentë për sistemet e bazuara në Blockchain që mund të kryejnë vlefshmërinë e të dhënave që do të ofrojnë, si dhe ndjekjen e informacionit duke konfirmuar transferimet e burimeve.