Bëhuni gati për një mori makinash Porsche elektrike...çfarë?
Përditësuar së fundmi: 17/03/2018

Bëhuni gati për një mori makinash Porsche elektrike…çfarë?

Share
nga Jon
Mar 17, 2018

Porsche është zotuar se do të prodhojë edhe më shumë variante të makinës se saj të parë sportive elektrike. Këtu përfshihet edhe një variant i bazuar në dizajnin e Mission E Cross Turismo. Kjo vjen, në kohën që kompania gjermane e makinave sportive dhe luksoze, përgatitet për revolucionin e pritshëm në industrinë automotive.

Makina 100% elektrike por edhe hibride, do të zënë 25% të dërgesave globale të kompanisë në vitin 2025, u shpreh kompania Gjermane në një deklaratë për shtyp të premten. Kompania parashikon të fillojë të shesë Porsche Mission E në vitin 2019. Ata prezantuan konceptin e Cross Turismo në Geneva Motor Show javën që shkoi.

Kompania me kthimin më të madh nga shitjet e Volkswagen Group, e cila këtë vit feston70 vjetorin e makinës së parë sportive, ka filluar seriozisht përgatitjet për një nga ndryshimet më të mëdha teknologjike, e cila prek së tepërmi edhe industrinë automotive. Ulja e normave të ndotjes, ka detyruar prodhuesit që të zhvillojnë makina hibride ose 100% elektrike. E gjithë kjo, ndonëse kërkesa për to vazhdon të mbetet e ulët. Porsche veçanërisht është e ekspozuar ndaj këtyre ligjeve duke patur parasysh se thuajse të gjithë makinat e saj kanë motorrë të fuqishëm.

“Për 10 vitet e ardhshëm, Porsche do të fokusohet në 3 shtylla kryesore. Optimizimi i makinave me motorrë me djegie të brendshme, modelet PLUG-IN HYBRID dhe makina sportive 100% elektrike.” Këto ishin fjalët e Oliver Blume, CEO i Porsche, në një fjalim pranë Porsche Museum. Ky ndodhet pranë zyrave qendrore të kompanisë, në Shtutgart të Gjermanisë. “Rajone të ndryshme të botës janë duke u zhvilluar ndryshe nga njëri-tjetri. Kështu, na duhet të jemi sa më fleksibël”, vazhdoi ai.

Burimi: Bloomberg