Banka Botërore financon 15 milionë euro për Shqipërinë

Banka Botërore

Banka Botërore ka miratuar një financim prej 15 milionë eurosh për Shqipërinë, si mbështetje në luftën kundër Covid-19. Financimi do të përdoret për të forcuar shërbimet e shëndetit publik dhe për të mbrojtur jetën e grupeve më të rrezikuara nga virusi.

Fondi do të përdoret për të shtuar testimet në popullsi, të siguruar furnizime për të forcuar mbikëqyrjen dhe gjurmimin e kontaktit; për të investuar në kujdesin shëndetësor dhe pajisjet laboratorike dhe pajisjet mbrojtëse personale të mjekëve; të rritur numrin e shtretërve të kujdesit intensiv; dhe forcimin e aftësive për të vlerësuar dhe modifikuar kërkesat për distancën fizike. Projekti gjithashtu do të trajnojë stafin mjekësor për të parandaluar infektimet mes tyre.

Lexoni: Qeveria miratoi programin e punësimit për të papunët gjatë COVID-19

Ndërsa Shqipëria ka hyrë në fazën komplekse të rihapjes së ekonomisë së saj, projekti do të ndihmojë edhe në intensifikimin e komunikimeve me publikun.

“Banka Botërore qëndron me popullin e Shqipërisë gjatë kësaj krize të paparë. Unë do të doja të theksoja përkushtimin e jashtëzakonshëm të stafit mjekësor në Shqipëri për të shpëtuar jetën e njerëzve dhe inkurajuar fuqimisht qytetarët që të ndjekin në mënyrë rigoroze distancimin shoqëror dhe masat e tjera kufizuese që synojnë minimizimin e ndikimit të pandemisë “, tha Maryam Salim, Menaxhere e Zyrës së Bankës Botërore për Shqipërinë.

The World Bank

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale