Apple merr patentën për makinat autonome » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 12/12/2016

Apple merr patentën për makinat autonome

Share
nga Fiorela Jaupi
Dhj 12, 2016
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Patenta e fundit e Apple përshkruan teknologjinë që mund të jetë çelësi i robotëve dhe makinave autonome. Ajo përshkruan një sistem të aftë për të lundruar nëpër zona të panjohura duke llogaritur distancat dhe format, si dhe mund të shmangë përplasjet. Ai mund të veprojë në të dy zonat 2D dhe 3D.

Përplasjet e mundshme përcaktohen duke krahasuar skajin e distancës kundrejt rrezes së një fushe veprimi të njohur. Nëse teknologjia dikton se skajet e objektit nuk janë në rrugën e saj, automjeti do të vazhdojë të operojë me të njëjtën lëvizje.

Por nësë parashikohet një përplasje e mundshme, sistemi zgjedh skajin e vektorit më afër pozitës aktuale të automjetit dhe llogarit forcën e nevojshme për të shmangur pengesën. Ai i përdor ato që ka mësuar nga përballjet e mëparshme për ato të mëvonshmet.

apple-merr-patenten-per-makinat-autonome-business-mag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burimi: acp.al