A e kishit menduar një formë të tillë marketingu? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 26/08/2019

A e kishit menduar një formë të tillë marketingu?

Share
nga Admin
Gus 26, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Qyteti Bielefeld në Gjermani ka gjetur një mënyrë të veçantë të promovimit të vendit të tij. Bielefeld ofron 1 milion euro për cilindo që sjell prova se ky qytet nuk ekziston. Një qytet gjerman që daton në Shekullin 9-të, me 340 mijë banorë, një universitet, një kështjellë mesjetare … por a ekziston ky qytet me të vërtetë?

Bielefeld po ofron këtë çmim për këdo në Gjermani që mund të dëshmojë mos ekzistencën e qytetit. Grupi i marketingut të qytetit, i cili po zhvillon konkursin dëshiron të hedhë poshtë një teori konspirative 25-vjeçare. Në vitin 1994 një student publikoi në sistemin Usenet mesazhin, “Bielefeld? Nuk ka një gjë të tillë”. Mesazhi i Achim Held u bë një lojë që zgjati në Gjermani, derisa u bë virale me bumin e internetit.

Edhe Kancelarja Angela Merkel në vitin 2012, iu referua qytetit të Bielefeld, kur foli gjatë një ndarje çmimesh në Berlin. Ajo tha se ndoqi një ngjarje në Bielefeld, duke shtuar: “Ky qytet ekziston”. Publiku shpërtheu në të qeshura dhe zonja Merkel vazhdoi:

 “Kam përshtypjen se isha atje dhe shpresoj se mund të shkoj përsëri atje”.

Lexo: Çfarë duhet të dimë për përdorimin e emocioneve në marketing?

Rregullat e konkurrencës janë:

Gjermanët kanë kohë deri në 5 shtator të paraqesin provat e tyre që Bielefeld “nuk ekziston”. Në faqen e internetit për5 konkursin shpjegohet se provat mund të jenë në forma të ndryshme; foto, video ose tekst.

Ata thonë se janë 99,99% të sigurt se mund të hedhin poshtë çdo provë, por taksapaguesit nuk duhet të shqetësohen, pasi paratë e çmimit prej 1 milion euro do të financohen nga sponsorët e Bielefeld Marketing, në rast se do të gjendet një fitues.

BBC

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente