Kur produkteve bio u jepet energji diellore

Kur produkteve bio u jepet energji diellore


Shija e produkteve në restorantin “Rapsodia” prek inovacionet e teknologjisë solare. Të zgjedhësh të minimizosh kostot për biznesin tend duke përdorur burime alternative energjitike si energjia diellore është një zgjidhje e bindshme për të lehtësuar barrën e shpenzimeve.

Alfred Marku, pronari dhe shefi i kuzhinës së restorantit “Rapsodia” në Lezhë është i bindur për këtë.  Në afërsi të restorantit, Alfredi ka ndërtuar edhe një baxho për përpunimin e qumështit për t’i shkuar dhe më tej idesë së tij  të “ushqimit bio me kilometer zero”. Në kushte normale kjo do të shtonte kostot e faturave të energjisë por jo në rastin e “Rapsodisë”. Në bashkëpunim me EuroElektrën, kompani e profilizuar në projektimin dhe zbatimin e impianteve fotovoltaikë, është realizuar baxhoja e parë në Shqipëri, e cila përdor energjitë e rinovueshme për prodhimin e produkteve të saj. Sipërfaqja prej 300 m2 e baxhos së qumështit  është mbuluar me “petkun” e teknologjisë së gjelbër, e cila gjeneron  rreth 50 kWp fuqi dhe përllogarit një kthim nga investimi, jo më shumë se 7 vite.

“Ka gjithmonë mënyra për të bashkëvepruar me natyrën dhe një ndër to është ndërthurja e asaj çfarë realisht kemi “dhuratë” prej saj siç janë: ditët me diell dhe toka e begatë me atë çfarë mund të bëjmë ne: prodhim energjie të pastër dhe produkte bio. “Jam i lumtur që arrita ta kthej çatinë e baxhos së “Rapsodisë” në hapësirën e parë rekreative në Shqipëri që gjeneron energji diellore për të prodhuar produkte që do shtojnë shijen e pjatave në restorantin tone” – shprehet Marku.

Lexo: “Bleta e artë 2015,” eventi gala i sipërmarrësve më të mirë të vitit

Panelet diellorë kanë nisur të përdoren edhe në fushën e agroturizmit. Mrizi i Zanave, përmes energjisë së prodhuar nga panelet bluan drithërat në mullirin e agroturizmit.

Lexo: Altin Prenga, mes pasionit e shpresës

 

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0