Shqipëria, me bukurinë e saj natyrore dhe trashëgiminë kulturore të pasur, po shndërrohet me shpejtësi në një nga destinacionet më të kërkuara për turistët e huaj.
Vizitorët shpesh mbeten të impresionuar nga gatishmëria e shqiptarëve për të ndihmuar dhe për të ndarë kulturën e tyre. Gastronomia shqiptare është gjithashtu një pikë e fortë, me kuzhinën e saj të shijshme, që përfshin ndikime nga Mesdheu dhe Ballkani. Erjan Guxha, njihet për pasionin për udhëtimet dhe një dashuri të pakufishme për natyrën dhe kulturën shqiptare. Eksperienca e tij ka bërë që ai të jetë një udhërrëfyes i çmuar për shumë vizitorë vendas dhe të huaj.
Ju jeni guidë dhe e prezantoni Shqipërinë tek të tjerët. Çfarë mendojnë ata për vendin tonë?
Shqipëria është një oaz bukurie, ku mund të gjesh gjithçka që dëshiron, nga siguria dhe deri te ushqimi i mirë. Është e habitshme se si njerëzit janë të gjithë të një mendimi që vendi ynë është shumë i sigurt dhe që njerëzit këtu janë të gjithë të gatshëm të të ndihmojnë nëse ke nevojë. Përpos kësaj, është një marrëdhënie që ndërtohet me besimin. Shqiptarët janë njerëz që e vlerësojnë besimin dhe e japin atë te të tjerët.
Kam mbetur i mahnitur se si të huajt e vlerësojnë vendin tonë për këto elemente, pasi shpesh shihet me skepticizëm nga të tjerë. Një pikë tjetër e fortë e jona që të huajt e shohin dhe që unë, nëpërmjet guidave të mia, përpiqem që të kuptoj është kulinaria. Ata janë të gëzuar që në vendin tonë gjejnë një shumëllojshmëri produktesh të cilat janë të ndryshme nga njëra zonë në tjetrën. Shqipëria po vazhdon promovimin e saj të gjerë edhe këtë vit si një destinacion turistik. Agjencitë e huaja kanë konfirmuar se që në shkurt kanë shitur 60% të paketave turistike për Shqipërinë, falë kontratave me garanci. Golemi dhe Durrësi do të vazhdojnë të kryesojnë turizmin e organizuar, ndërsa edhe pesha e Vlorës është rritur këtë vit. Saranda ka zgjedhur të fokusohet te rezervimet online, në përpjekje për të shitur me çmime më të larta, sesa ato të kontratave me garanci, dhe kjo strategji po funksionon, pasi 50-70% e kapacitetit është rezervuar.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.